Tobias Glemming – Drammen

Tobias Glemming

Denne karen var helt i toppsjiktet da spillertroppen skulle stemme frem lagets kvinnebedårer. Om det er håret, målteften eller saksofonspillingen som har skyld i damesuksessen er litt uklart, men i dag blir vi alle fall bedre kjent med Tobias Glemming.

Glemming er opprinnelig fra Larvik, og har nå rukket å bli 23 år gammel. I tillegg til moderklubben Halsen har han tidligere spilt for Fram, Runar og Follo, men nå er det altså bare DHK som gjelder.

Tobias er en omgjengelig og blid miljøskaper her i klubben, og er i tillegg en særdeles viktig bidragsyter også på banen. I fjor scoret han 66 mål fra kanten i en sesong hvor vi tidvis spilte med kniven på strupen, og sammen med de andre kantspillerne planlegger han å bli enda giftere i årets sesong.

Så langt er europacupdeltagelsen med Runar det store høydepunktet i Glemmings karriere, men han understreker raskt at dette skal toppes her i Drammen. Hans store drøm som håndballspiller er å vinne titler ute i Europa, og slik ting ser ut i dag er han i alle fall på rett sted i den norske ligaen …

Ved siden av av håndballkarrieren studerer Tobias industriell økonomi (sivilingeniør) ved Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet, og er ikke redd for å promotere egne kvaliteter.

– Beskrive meg selv med tre ord? Det må bli ydmyk, kjekk og smart, sier han humoristisk.

Han er nok ikke helt på jordet med dette utsagnet, for da A-troppen skulle kåre «smarting» og «kvinnebedårer» ble han stemt frem av flere lagkamerater i begge kategorier. Det ble også målvaktskjempen Mathias Kolstad Holm, og kanskje er det ikke tilfeldig at det var disse to som brukte lengst tid i frisørstolen under vårens sponsortreff hos Josefsson Frisør?

I likhet med Mathias er Tobias en sentral skikkelse når DHK-gjengen tar seg en fotballmatch. Nøyaktig hvem som er lagets beste fotballspiller hersker det stor uenighet om, men Glemming er i alle fall unådig i sin kritikk av nykommerne på akkurat dette feltet:

– Det begynner å se bra ut håndballmessig, men fotballmessig hadde jeg forventet mer av disse store nysigneringene!

Selv om interne fotballmatcher er viktig for både stolthet og rykte, er det godt å høre at gjengen er i rute med håndballoppkjøringen. I tillegg til å score haugevis med mål på vår vei mot toppen, avslører imidlertid Tobias at han også kan bidra med andre ting dersom det skulle være interesse for det.

Glemming spiller nemlig saksofon på fritiden, og innrømmer «i all ydmykhet» at han er ganske god. Videre forteller han at det bare er å ta kontakt så fort som mulig, da han gledelig påtar oppdrag frem mot sesongstart.

Akkurat dette skal vi nok ta med en klype salt, men det begynner faktisk å se lovende ut med tanke på  musikalske innslag fra gjengen vår nå:

I tillegg til Glemming på saksofon har vi nå Rasmus Båverud på gitar, Eirik Nordeng på piano, Rein Havang på munnspill og Kristoffer Talsnes med sin eminente vokal. Det er heller ingen hemmelighet at vår daglige leder Mr. Scheie var en fremragende fiolinist i sine yngre dager, så innen sponsorcupen i januar er det rimelig å regne med at gutta har fått øvd seg inn.

Da vi spurte Tobias om forbilder, ble han umiddelbart rød i kinnene og fremmet et ønske om at vi ikke snakket så høyt om akkurat dette. Som vi alle vet kommer sannheten for en dag til slutt, så det er nok like greit å avsløre med en gang at vårt kantkanon har en svakhet for Justin Bieber. Dette er et solid hakk i det som eventuelt måtte være igjen av hans macho-glorie, men det er jo en kjent sak at ingen er perfekte.

Selv i en mannsdominert administrasjon må vi bare tilgi dette, og være takknemlige for Glemmings uvurderlige bidrag både på og utenfor banen.

Onsdag 2. september klokken 19.00 sesongåpner Tobias og resten av gjengen mot Elverum i Drammenshallen, og vi håper selvfølgelig på å se deg der!

Vi lover en håndballfest uten sidestykke, og kan forsikre alle om at Glemming IKKE får ansvar for musikken som spilles over høytaleranlegget.