Lasse Larsen Thorsbye – Drammen

Lasse Larsen Thorsbye

Strektalentet Lasse Larsen Thorsbye (17) har ikke fått vært med på oppkjøringen vår så langt, men vi får vel nesten tilgi ham for akkurat det. Han er jo tross alt i Russland og representerer Norge i Junior VM!

Til tross for sin unge alder har Lasse allerede gjort seg bemerket på nasjonalt plan, og årets VM i Russland er slett ikke første gang han spiller med flagget på brystet. Han har nemlig tatt bronse i ungdoms-OL med det norske landslaget tidligere, og har således blitt godt vant med internasjonal konkurranse på høyt nivå.

Denne sympatiske unggutten startet sin håndballkarriere i Konnerud, før han ble oppdaget og plukket opp av DHK. Nå er han utvilsomt ett av de største talentene vi har her til lands, og Lasse er en spiller vi vil få mye glede av i flere år fremover. På mange måter er han klubbens fremtid, og han kunne ikke bedt om bedre læremestere og forbilder her i Drammen.

Når en strekspiller med Lasses balltalent får selveste Frank Løke som mentor, har vi all grunn til å glede oss til fremtiden. Frank har allerede oppnådd mange av tingene Lasse har som mål for sin karriere, og nettopp dette er en mange tungtveiende grunner til at han vil fortsette å bruke DHK som sin utviklingsarena.

– Jeg har stor tro på at vi kommer til å være i toppen både på A-lag og junior, og det å være en del av dette kan man ikke si nei til. Så har vi jo Frank Løke, og det betyr mye for meg! Å kunne lære av en topp internasjonal strekspiller og en som har vært et forbilde hele livet blir både interessant og krevende. Men den veien er jeg villig til å gå, og jeg tror Frank kan gjøre meg til en av Norges beste strekspillere over tid, sier han.

I en idrettsby som Drammen elsker vi unge utøvere som har store drømmer for sin gren, og her er nok Lasse blant de aller beste. Han påstår selv at han hater å tape mer enn noe annet, og innrømmer at et surt nederlag kan sitte i kroppen i mange dager etterpå. Slik vinnervilje vet vi å sette pris på her i klubben, og det er i alle fall ingen tvil om at hans innstilling står i stil til ambisjonsnivået:

– Jeg drømmer om å spille Champions League-finale foran et publikum på nivå med Vardar-fansen, sier han humoristisk.

Når du spiller for både landslag, juniorlag og A-lag samtidig som du går på skolen, blir det ikke mye tid igjen til andre ting. Bortsett fra en kinotur i ny og ne, bruker Lasse som regel sin fritid med venner, kjæreste og familie, og fremhever dette som det aller viktigste i livet.

Når idretten dikterer hverdagen i såpass stor grad, er det kanskje naturlig at man blir en sportsnerd. I tillegg til håndballen er Lasse en stor fan av fotball, basketball og sykling, og inntar aller helst et godt kjøttstykke fra Axel Andersen til TV-kampen.

Vi er glade og stolte over at Lasse er med oss i minst to år til. Han har allerede blitt en ettertraktet kar i håndball-Norge, og har nærmest blitt vant til at lovordene hagler fra alle hold. Daglig leder og DHK-legende Frode Scheie er i alle fall ikke redd for å skryte av den unge strekkjempen:

– Lasse er en sympatisk og talentfull kar som har mange gode år foran seg på håndballbanen. Jeg er spesielt fornøyd med at han nå viser at han er tålmodig, og ikke forlater klubben til fordel for mer spilletid på lavere nivåer. Her i Drammen får han muligheten til å lære av en verdensstjerne i Frank Løke, og det er veldig modent at han nå evner å tenke langsiktig, sier Scheie.

Første mulighet til å se Lasse og resten av troppen i aksjon er onsdag 2. september klokken 19.00, når vi serieåpner mot Elverum i Drammenshallen. Vel møtt!