Rein Havang – Drammen

Rein Havang

Rein Havang (25) er ferdig med studiene, og skal nå satse fullt på håndball her i DHK. I dag blir vi bedre kjent med den skuddsterke playmakeren.

Rein er opprinnelig fra Sandefjord, hvor han startet sin karriere i Sandefjord Turn & Idrettsforening. Som ett av de aller største talentene i sitt kull fikk han vise seg frem i eliteserien allerede som 19-åring, og i tillegg til moderklubben har han representert Sandejord Håndball og Fjellhammer IL før han kom til Drammen.

Parallelt med det akademiske har Rein fokusert på spill i norsk førstedivisjon, så vi trenger på ingen måte å bekymre oss for at skuddarmen har rustet bort. Rein karakteriseres som en kvikk spiller med et fantastisk skudd, og er én av flere store trusler som vil gi våre motstandere hodebry i årets sesong.

Rein er sønn av den tidligere landslagslegenden Øystein Havang, og har fått håndballopplevelsene inn med morsmelken. Likevel er seieren over 89-laget til Runar i Ribe Cup hans kuleste minne fra håndballbanen, så det er ingen tvil om at lokal stolthet og klubbrivalisering henger høyt hos unge Havang.

Selv om opplevelsene fra aldersbestemt håndball er minner for livet, både håper og tror vi at Rein skal få være med på større ting her i DHK. At vi har ambisjoner om å ta medaljer og vinne titler er ingen hemmelighet, og i disse planene blir han en sentral brikke for oss.

På sikt avslører også Rein at han drømmer om å spille på landslaget, og i den prosessen har han altså valgt Drammen som den perfekte utviklingsarena.

Utover målsetningene som håndballspiller er Rein mest opptatt av å ha en behagelig hverdag, noe som for øvrig står helt i still med hans rolige og avbalanserte personlighet.

Andre ting du kanskje ikke visste om Rein er at han er glad i knivmaking, og kan spille hele Flåklypa-melodien på munnspill! Dette vil vi gjerne høre, så vi satser på at han tar utfordringen slik at publikum, sponsorer, funksjonærer og lagkamerater får oppleve hans musikalske ferdigheter i løpet av sesongen.

Sammen med Rasmus Båverud og Eirik Nordeng på gitar og piano, samt Kristoffer Talsnes med sin fantastiske sangstemme, satser vi på å utfordre Rein og resten spillergruppa til musikalske bidrag i nærmeste fremtid.

Hovedshowet foregår imidlertid på håndballbanen, og første mulighet til å se Rein og de øvrige ballkunstnerne i aksjon får du onsdag 2. september klokken 19.00. Da åpner vi årets Grundigliga mot Elverum i Drammenshallen. Vi sees!