Johannes Hippe – Drammen

Johannes Hippe

Nysigneringen Johannes Hippe (25) har en imponerende CV som landslagsspiller og utenlandsproff, og forventes å bli en av våre største profiler i år. Her kan du bli bedre kjent med ham!

Hippe er opprinnelig Oslo-gutt, og startet sin håndballkarriere i Nordstrand IF. I tillegg til moderklubben har han tidligere representert franske Nantes, svenske Lugi og Bækkelaget, som var hans siste klubb før han skrev under for oss.

I sine yngre dager drømte faktisk Johannes om å bli fotballproff, mens håndballen nærmest var en hobby han hadde ved siden av. Etter hvert som han ble eldre tok imidlertid håndballen over, og selv om fotballen utvilsomt mistet et talent er vi svært glade for at det ble slik.

På tross av sin unge alder er Hippe nærmest som veteran å regne i norsk håndballsammenheng. I sine 40 kamper på det norske A-landslaget har han scoret 71 mål, på toppen av haugevis med nettkjenninger for aldersbestemte landslag.

Mot slutten av forrige sesong bøttet den unge multikunstneren inn mål fra alle kanter, og vi gleder oss til å se fortsettelsen nå som han har fått på seg blå drakt. Den tidligere DHK-helten Frode Scheie spår Hippe som en av årets store publikumsfavoritter, og er ikke sparsom med sine lovord:

– Johannes er en oppegående og sympatisk ung mann, som vil skli rett inn og heve stemningen i laget. I tillegg er han en svært anvendelig back med et forrykende skudd, og jeg er helt sikker på at han vil bli en publikumsfavoritt i Drammenshallen. Med sin eksplosive spillestil og unike ferdigheter vil han bli en stor trussel for enhver motstander!

På spørsmål om hvem han har som forbilde, får vi et noe utradisjonelt svar fra Hippe. Fremfor å idolisere enkeltindivider har han Leger uten Grenser som sin «rollemodell» og er svært opptatt av at disse og andre skal få anerkjennelse for den fantastiske jobben de gjør.

Noe humoristisk må Hippe, som er en stor basketball-fan, likevel innrømme at han gjerne skulle hatt fysikken til Lebron James. Da han ble bedt om beskrive seg selv med tre ord svarte han nemlig noe så banalt som «veldig korte armer», og dette forklarer muligens hans fascinasjon med en av verdens beste basketballspillere.

Når det gjelder minner fra håndballen, har Johannes allerede vært med på mye. Opprykk til eliteserien med BSK/NIF, SM-finale med Lugi, ligaseier med Lugi, seier i PW-cup 2004 og debuten for landslaget er det som henger høyest så langt, men vår nye skuddkanon er langt fra mett.

– Å spille EHF-cup var utrolig stort, så et mål må være å få spille i Europa med DHK, sier han.

Når Scheie beskriver Hippe som «oppegående» er det slett ikke uten grunn. Johannes er psykologistudent, og selv før han kom til Drammen ble han stemt frem som en av klubbens største smartinger i en uhøytidelig kåring blant spillerne.

I tillegg til å følge med på basketball, bruker Johannes mye av fritiden på å bli enda mer belest innenfor sitt eget studiefelt. Litteratur og politikk står også høyt på hans liste, så mellom treningsøktene sier det seg kanskje selv at det blir en del lesing.

Vi føler oss sikre på at Drammenspublikummet vil ta Hippe imot med åpne armer.
Dette var en liten forsmak på hva kan vi forvente av ham på og utenfor banen, og nå gleder vi oss stort til han blir ordentlig varm i DHK-trøya.

Onsdag 2. september klokken 19.00 skal Hippe og resten av gjengen skyte Elverum ut av Drammenshallen og hjem til bygda. Vi sees!