Gustav Skagerling – Drammen

Gustav Skagerling

Svenske Gustav Skagerling (22) er vår nye keeperkjempe, og med bare 17 dager igjen til seriestart passer det fint å bli bedre kjent med vår nye forsterkning mellom stengene.

Denne sympatiske unge mannen kommer opprinnelig fra Vendelsö, og har Tyresö Handboll som sin moderklubb. Gustav har hatt det som mål å livnære seg på håndball helt siden han var barn, og således lever han nå drømmen i den blå drakta.

Sammen med våre lokale målvakter skal han gjøre hverdagen sur for samtlige motstandere i Grundligligaen, og med hans erfaring fra Sverige føler vi oss sikre på at han blir en hit her i Drammen. Gustav var Allsvenskans beste målvakt i fjor, og erstatter Torbjørn Sittrup Bergerud som signerte for svenske Lugi tidligere i år.

«Gurra» har opprykk fra svenske 1. divisjon til Allsvenskan som sitt beste håndballminne så langt i karrieren, men nå er han fast bestemt på å skape bølger i det norske håndballmiljøet sammen med resten av «nye» DHK.

Som mange andre er Gustav glad i å følge med på fotball, og på fritiden tar han gjerne et slag snooker med de som eventuelt måtte tørre å utfordre ham.

En interessant kuriositet om vår venstrehendte keeperhelt er for så vidt at han er født helt likt med sine to søstre – altså er han trilling!

Med Skagerling, Mathias Kolstad Holm og juniorspilleren Marcus Raakjær Kristiansen i målvaktsstaben er vi i gode hender i år, og gleder oss stort til første seriekamp.

Drammen – Elverum, onsdag 2. september klokken 19.00 i Drammenshallen!