Rasmus Båverud – Drammen

Rasmus Båverud

Så langt har vi presentert to lokale kontinuitetsbærere, så i dag det passer det fint å bli bedre kjent med vår nye skytterkonge Rasmus Båverud.

24-åringen fra Skövde i Sverige er en av flere nye spillere med planer om å skyte motstanderne i senk, og den reflekterte svensken har allerede sklidd smertefritt inn i spillergruppa.

Båverud er utdannet helsepedagog fra Gymnastikk- og Idrettshøgskolen i Stockholm, og i tillegg til rollen som spiller vil han også involveres i spillerutvikling og akademiarbeid. Kombinasjonen av hans spillererfaring og akademiske bakgrunn gjør ham til den perfekte kandidat til å oppdage og utvikle unge talenter.

Rasmus har HK Country som hjemmeklubb, men har i tillegg representert Skånela IF, Eskilstuna GUIF, Toledo Balonmano, Hammarby IF og Ricoh HK
.

I fjorårssesongen scoret Rasmus hele 75 mål i den svenske serien, og sto i tillegg for 40 assists. Ifølge daglig leder Frode Scheie er svensken en eksplosiv og stabil høyreback som vil utfylle de øvrige backene på en perfekt måte.

I tillegg til idrettstalentet, går Rasmus og bærer på en aldri så liten kunstner. Iblant bruker han fritiden til å skrive dikt, og er i tillegg dreven på både gitar og piano. Spør du ham om film finner du fort ut at han kan det meste også her, og det er ingen tvil om at dette er en kar som går langt utenom stereotypen for toppidrettsutøvere.

Med forbilder som Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird, Bill Russel og JJ Watt, er det ingen hemmelighet at svensken har en forkjærlighet for amerikansk idrett.

I sin egen idrett har Rasmus en velreflektert målsetning, nemlig å kunne se tilbake på karrieren med vissheten om at han ga alt for å bli så god som overhodet mulig. Videre har han et uttalt livsmål om å leve et langt liv med god helse for seg selv og resten av familien.

Førsteinntrykket av Rasmus er at dette er en mystisk kunstnersjel, men aller viktigst er det kanskje at han er en ballkunstner av rang.

Kom og se Rasmus og resten av gjengen i sesongåpningen mot Elverum – 2. september klokken 19.00!