#19 Kristoffer Talsnes – Drammen

#19 Kristoffer Talsnes

Det er nå 21 dager igjen til årets serieåpning mot Elverum, og vi har tatt en liten prat med en av våre lokale helter. I dag får alle Drammenspatrioter muligheten til å bli bedre kjent med kantkongen Kristoffer Talsnes.

Kristoffer (22) omtaler hjemstedet sitt som «Drømmen by» og har utvilsomt et stort hjerte for både DHK og Elvebyen. «Tals», som han kalles blant gutta, startet sin håndballkarriere i Glassverket, før han ble plukket opp av oss i 2010. Heldigvis for oss har ingen andre klubber fått gleden av hans nærvær så langt, og således er det trygt å si at hans håndballhjerte aldri har forlatt byen vår.

Med kniven på strupen i fjorårets sesong sto Kristoffer rak i ryggen og gikk inn med livet som innsats i skjebnekampen mot Stord. Denne opplevelsen nevner han som ett av hans aller kjæreste minner fra håndballen, og fremhever samtidig den fantastiske lagmoralen i DHK som noe av det fineste med idrett.

Unge Talsnes er også kjent for sin eminente jobb som forsanger i DHK-stallen. Hver gang gutta vinner, varmer Kristoffer opp gullrøsten for å fronte det musikalske kunstverket «Drammen by er nydelig» som en del av klubbens seiersrituale. Med det ambisjonsnivået vi opererer med om dagen, er det en viss fare for at «Tals» vil bli kronisk hes i løpet av sesongen…

For i likhet med resten av vår fantastiske spillergruppe, drømmer Kristoffer om å gjenreise DHK som stormakt i norsk håndball, noe som innebærer å «vinne alt» med klubben i hans hjerte. I det lange løp har han også gjort seg opp noen tanker om både landslag, spill i utlandet og det å starte eget firma, men akkurat nå er det altså DHK-triumfer som holder ham våken om natten.

Som de fleste andre på laget er Talsnes en idrettsnerd av rang, og i tillegg til håndballen har han også en forkjærlighet for innebandy og fotball. Ryktene vil ha det til at han er en «umulig» mann å slå på Playstation, men dersom noen skulle ta utfordringen er han sjeldent redd for å akseptere vennlige veddemål.

Vi er svært bortskjemt med gode forbilder her i klubben for tiden, og Kristoffers største rollemodell er ingen ringere enn den beinharde publikumsfavoritten Anders Skiaker Myhra. Med tanke på at «Tals» gledelig innrømmer at han selv kan være en myk mann til tider, er det ingen tvil om at han har en lang vei å gå før han utfordrer Myhra på tøffingskalaen.

Kristoffer Talsnes er en vaskeekte Drammensgutt som omtaler «livet sjøl» som en av sine største lidenskaper. Dette er en kar det er umulig å ikke like, og vi er svært stolte av å ha han i klubben både som spiller og person.

Den 2. september klokken 19.00 skal «Tals» og resten av gjengen valse over Elverum i Drammenshallen. Vel møtt!