#1 Mathias Kolstad Holm – Drammen

#1 Mathias Kolstad Holm

Om tre uker kaster vi i gang årets Grundigliga mot Elverum, og i den anledning ønsker vi å presentere én spiller hver dag frem mot sesongstart. Mathias Kolstad (28) er en Drammenspatriot og DHK-legende av de sjeldne, og dermed passer det perfekt at han åpner showet.

Mathias startet håndballkarrieren i Reistad IL, men som ung og fremadstormende målvakt ble han raskt oppdaget av DHK. Her har han vært med på både oppturer og nedturer, og bortsett fra noen snarvisitter til Sandefjord og Falk Horten (ingen er perfekte – du er tilgitt) har han holdt seg i klubben og byen som ligger hans hjerte nærmest.

Som de fleste sportsinteresserte drammensere med respekt for seg selv er Mathias en ihuga Strømsgodset-supporter, og sier selv at han er mer glad i å se på fotball enn håndball. Når A-laget kobler av med fotballoppvarming i hallen er «KHolm» som regel å finne i oppmerksomhetens sentrum, og skal vi tro målvaktsbautaen selv er han også en av lagets mest «talentfulle» fotballspillere.

Fotballskillsa kan nok sikkert diskuteres hvis du spør hans lagkamerater, men det hersker i det minste full enighet om intellektet til målvaktsveteranen. Hvordan det er mulig å opprettholde en slik tankevirksomhet etter å ha fått hundrevis av håndballer på nesa er nok et mysterium for mange, men i kåringen av «lagets smarting» er i alle fall Mathias helt i toppsjiktet.

Som bildet kanskje avslører er Mathias bankmann med plettfritt renommé, og som utdannet siviløkonom er han en velrespektert ung herremann hos Nordea. At han er god med tall er det liten tvil om, men det spørs likevel om han klarer å holde styr på alle DHKs mål i årets sesong…

Med Pondus som forbilde og et uttalt livsmål om å bli enehersker over hele verden, er det ingenting å si på ambisjonene til Mathias. Som håndballspiller har han allerede opplevd å vinne NM med DHK én gang som senior og to ganger som junior, og har således bidratt til alle våre NM-triumfer.

I tillegg er han den stolte innehaver av tre seriegull, ett sluttspillsgull og en rekke sølv, og har på toppen av det hele spilt to sesonger i Champions League. Her kan han til og med skryte av å ha scoret mot Barcelona i siste sekund, og vi strekker oss så langt som å anta at han er den eneste målvakten som har fått til akkurat det!

Mathias er utvilsomt blant dem som har opplevd aller mest i DHK-drakta, og i likhet med resten av gjengen drømmer han nå om å gjenreise DHK som norsk håndballstormakt. For Mathias blir det naturligvis vanskelig å toppe en del av hans tidligere bragder, men seier i serie, NM og sluttspill er nå på lista over hans drømmer, hvor Champions League-deltagelse med «nye» Drammen er det ultimate målet.

Mathias forteller gladelig om sin ledelse i medaljekonkurransen med den tidligere DHK-kjempen Joakim Hykkerud, og understreker at han er sulten på å fylle opp det imponerende premieskapet ytterligere.

Da vi ba Mathias om å beskrive seg selv med tre ord, fikk vi «baktung, bleik og dyster» til svar – overraskende ydmyk akkurat der, med andre ord.

Mens resten av gjengen skal skyte årets motstandere i senk, skal Mathias som vanlig styre sjappa og stenge igjen bakover. Sammen med nysignering Gustav Skagerling og juniortalentet Marcus Raakjær Kristiansen, planlegger Mathias å gjøre livet surt for ambisiøse motstandere ved hjelp av sine sine kattelignende reflekser mellom stengene.

Mathias er en av DHKs aller viktigste kontinuitetsbærere, og en svært viktig ambassadør for klubben. Vi er stolte over å ha han med på laget!

DHK-Elverum i Drammenshallen, onsdag 2. september klokken 19.00. VI SEES!