Oppsummering av årets sesong – Drammen

Oppsummering av årets sesong

Årets håndballsesong er over for vår del, og dermed tenkte vi det var på sin plass med en aldri så liten oppsummering.

Vi begynner med det rent sportstlige.

Den 10. september i fjor startet sesongen med en rutinemessig nimålsseier på bortebane over Lillestrøm, etterfulgt av en jevn kamp mot Runar i Drammenshallen som vi vant med to mål.

Vi hadde fått den perfekte starten på årets Grundigliga, men en tung periode skulle vise seg å være i vente.

Fire serietap på rad mot henholdsvis Nøtterøy, Bodø, Haslum og Elverum satte en støkk i gutta våre, og ledelsen fant ut at det var nødvendig å gjøre noen raske grep.

Løsningen ble å hente bakspilleren Nacor Medina, og 26-åringen gjorde seg umiddelbart bemerket i den blå drakta. Motstanderlagene maktet ikke å temme Nacor, som bøttet inn mål fra alle kanter helt fra første stund.

Først var det Bækkelaget og Fyllingen som fikk passene sine påskrevet, før vi reiste til Arendal for å møte ØIF.

Arendal-laget som til slutt vant både cupen og serien måtte tåle å bli skutt ut av egen hall, og DHK var plutselig friskmeldt. Trodde vi.

Men vi klarte bare å vinne én kamp til før jul, i tillegg til en uavgjort hjemme mot Stord. Da julepausen startet, lå vi plutselig utsatt til i bunnstriden og tok juleferie vel vitende om at det var et tøft kampprogram som ventet etter nyttår.

Den aller første kampen i det nye året ble spilt på bortebane mot Elverum, og i en jevnspilt match hvor Nacor måtte tåle mye tyn, tapte vi til slutt 30-25.

Noen dager senere, den 11. februar, var det en svært sulten gjeng som entret banen i Drammenshallen. Haslum sto på motsatt banehalvdel, og gutta i blått hadde lenge overtaket. Det holdt imidlertid ikke helt inn mot Mamelund & Co, og etter dette tapet begynte virkelig nedrykksfrykten å gjøre seg gjeldende.

I en svært viktig kamp mot Bækkelaget kom et aldri så lite vendepunkt for oss. Bækkelaget kom til Drammen for å spille det som ble omtalt som en skjebnekamp i Grundigligaen. Gutta leverte en av årets beste kamper, og sendte gjestene hjem med skam. DHK hadde funnet flyten, og vant den livsviktige kampen 34-25.

Etter tap mot Fyllingen og ØIF Arendal var det imidlertid helt åpent da to serierunder gjensto.

Gutta i blått overlistet Halden med fem mål på hjemmebane i den første kampen, men de andre lagene i bunnstriden vant også sine kamper. Med andre ord var spenningen fremdeles i live.

I aller siste serierunde skulle vi møte Stord på bortebane, og alt fra nedrykk til sluttspillsplass var innenfor rekkevidde.

Vi slo Stord med ett mål, ting gikk vår vei i de øvrige kampene, og vi havnet til slutt på syvendeplass. En imponerende sluttspurt med tanke på at kaptein Henrik Jakobsen og målkanon Nacor Medina begge var ute med skader.

I kvartfinalen møtte vi Bodø, og på tross av jevnspilte kamper både hjemme og borte, ble sluttspillsdrømmen kortvarig. Sesongtoeren ble dessverre for sterk, og vi måtte finne oss i at årets sesong var over.

Selv om vi selvfølgelig hadde større ambisjoner enn å sikre plassen for så å ryke ut i kvartfinalen, må vi samtidig erkjenne at det egentlig kunne gått så mye verre.

Gutta leverte varene med kniven på strupen, og gjorde alt som sto i deres makt for å overleve i Grundigligaen. Heldigvis lyktes de.

I løpet av vårsesongen bestemte Henrik Jakobsen og Torbjørn Sittrup Bergerud seg for å forlate DHK til fordel for proffspill i utlandet. Forsvarskjempen Lasse Vinding bestemte seg i tillegg for å trappe ned, og annonserte at han ikke vil ikle seg den blå drakta til høsten.

Dette var selvfølgelig kjedelige nyheter, men heldigvis har også gladnyhetene kommet på løpende bånd.

Kristian Kjelling. Frank Løke. Christian Spanne. Erik Alm.

To verdensstjerner – én av dem en tidligere DHK-legende som nå vender hjem. I tillegg til Kjelling og Løke får vi altså tilbake to tidligere Drammensgutter i Spanne og Alm.

I nærmeste fremtid håper vi å kunne presentere flere supernyheter, pluss at de fleste av årets krigere har bestemt seg for å bli i klubben. Er dette starten på en ny storhetstid i DHK? Vi håper og tror det.

Det er ingen hemmelighet at Drammen Håndballklubb har hatt en del utfordringer utenfor banen de seneste årene, men også i år maktet vi å overleve. Selv om to av våre aller største sponsorer forlot oss rett før sesongstart, og Frode Scheie lenge måtte påta seg ansvaret som daglig leder, sportssjef og markedssjef på en gang.

Og hadde det ikke vært for at vi mistet ovennevnte sponsorer uventet, ville Scheie ha lyktes i å lede klubben til overskudd i sitt første år som leder av DHK-skuta . . .

Vi er dypt takknemlige for våre samarbeidspartnere – kanskje nå mer enn noensinne. Spesielt Svein Tore Moe og hans Cenika har vist en enestående givervilje, og en mer trofast og entusiastisk hovedsponsor skal man lete lenge etter.

Mye tid og energi har i tillegg blitt brukt på å rydde opp i kafeteriadriften, og takket være en gjeng med utrettelige ildsjeler har kaféen nå blitt en særdeles viktig inntektskilde for oss. Vi har en lang liste av frivillige bidragsytere som legger inn utallige timer for å drive klubben videre, og disse menneskene hadde vi rett og slett ikke klart oss uten.

Planen er å videreutvikle kafékonseptet nøkternt, slik at dette kan danne en slags økonomisk grunnpilar for klubben i årene som kommer.

Og apropos økonomi, så er det kanskje greit å komme med noen avklaringer rundt siste tids nysigneringer.

Selv om våre nye spillere riktignok skal ha lønn, må man ikke glemme at spillerne som nå forlater oss har mottatt lønn fra DHK, de også.

Det er foreløpig noen spillere i årets tropp som ikke er 100% avklart med tanke på kommende sesong, og det er viktig for oss å understreke at våre nye spillere på ingen måte vil ruinere klubben. Tvert imot tror vi dette er kloke investeringer som vil lønne seg både på og utenfor banen i det lange løp.

Vår daglige leder Frode Scheie har nå ett år på baken i DHK, og stiller enda bedre rustet til å angripe en ny sesong med enorm entusiasme. Med beintøff konkurranse om sponsorkronene i Drammens idrettsmiljø er det helt nødvendig å bli mer synlig, og med økt fokus på kommunikasjon og tilstedeværelse i alle kanaler, er vi allerede godt i gang med denne prosessen.

Med store profiler på vei til klubben vil vi ha et langt sterkere produkt enn tidligere, og når de sportslige resultatene i tillegg får et oppsving med forsterket spillerstall, tror vi dette kan bli starten på noe stort for Drammen Håndballklubb.

Vår reise «Fra Drammen til Drømmen» er allerede påbegynt, og vi gleder oss stort til sesongstart i september.