Kristian Kjelling er endelig klar for DHK! – Drammen

Kristian Kjelling er endelig klar for DHK!

Foran media og sponsorer skrev Kristian Kjelling i dag under kontrakten som gjør ham til DHK-spiller fra og med neste sesong.

Daglig leder Frode Scheie har vært i dialog med Kjelling helt siden i fjor høst, men nå er altså treårsavtalen i boks.

– Jeg og Kristian har vært i samtaler lenge nå, og jeg er ekstremt fornøyd med at signaturen nå er på plass. Som en av verdens beste håndballspillere og en av Norges største håndballprofiler noensinne, er det ingen tvil om at Kristian vil løfte Drammen og den norske ligaen betraktelig. Vi er enormt stolte over å ha ham med på laget, sier Scheie.

Kjelling er også veldig fornøyd med at han nå returnerer til Norge, og er spesielt glad for at han får muligheten til å avslutte karrieren i Drammen:

– Det var her jeg spilte før jeg reiste ut og startet min internasjonale karriere, og nå gleder jeg meg til å være med på en spennende reise i Drammen Håndballklubb. Jeg er sugen på å vinne i Norge og bidra til at DHK tar steget opp og blir en toppklubb igjen!

Kristian spilte i Drammen fra 1998 til 2001, da han forlot Norge og signerte for spanske Ademar León som 21-åring. Han gjorde seg raskt gjeldende som en håndballspiller av internasjonalt kaliber, og det gikk ikke mange år før han utviklet seg til en skikkelig verdensstjerne.

I 2005 ble han tatt ut til å representere verdenslaget, før han forlot Ademar León til fordel for Portland San Antonio i 2006. Han ble værende i Spania frem til 2009, da Danmark og Aalborg Håndbold sto for tur.

I 2013 forlot Kristian Aalborg og signerte for Bjerringbro-Silkeborg, hvor han har spilt frem til nå. Etter 14 år som utenlandsproff vender altså kongen hjem, og vi gleder oss enormt til å se ham herje i Drammen igjen!

Kristian blir en enormt viktig brikke på vår vei «fra Drammen til Drømmen» og vi regner selvsagt med at han vil løfte hele klubben umiddelbart.

Velkommen tilbake, Kristian!