Sportslig evaluering sesongen 12/13 fra trenerteamet – Drammen

Sportslig evaluering sesongen 12/13 fra trenerteamet

Sportslig evaluering av sesongen 12/13 sett med trenerteamets øyne.

Da er sesongen 12/13 unnagjort, og vi kan med hånden på hjertet si at det var ikke slik vi ønsket at fasiten skulle være. Vi fikk 7. plass i Postenligaen, røk ut i semifinalen i NM og vi gikk til kvartfinalen i Europacupen.

Det er selvfølgelig mange årsaker til at resultatene blir som de blir, og vi skal her forsøkte å komme med noen betraktinger på hvorfor det ble som det ble.

Vi har i år spilt til sammen 38 obligatoriske kamper, og av disse har hele 20 blitt avgjort i det siste minuttet. Vi har tap eller vunnet med et eller to mål i over halvparten av kampene! Av disse 20 har vi vunnet 6, spilt uavgjort i 4, og tapt 10. Det er klart når vi også vet at 7 av disse tapene kom etter jul så blir ikke fasisten det vi ønsket.

Før sesongen så satte spillerne opp en målsetting og det var topp 2 i Postenligaen, finale i NM og kvartfinale i E-cupen. Dette klarte vi ikke da vi var 2 poeng unna medalje i ligaen, og vi var 1 mål unna en NM finale. Vi kom til kvartfinalen i e-cupen. Derfor klarte vi en av tre målsettinger.

Hvorfor ble det som det ble?

Vi har sagt til det kjedsommelige at våre to målvakter fikk begge brudd i ryggen i august, og dette gjorde sitt til at vi kom i et kjempedilemma. Vi fikk ikke penger til å hente inn noe ny målvakt da vi ikke visste hvor lenge våre opprinnelige målvakter var ute av spill. Derfor hjalp Lars Olav oss før jul, og han gjorde så godt han kunne sammen med Kristian. Resultatene før jul var gode med tanke på denne situasjonen, vi lå på 4. plass i ligaen og vi var fortsatt med i E-cup.

Men etter jul har vi ikke fått det løftet vi ønsket, og i flere kamper så har dere sett at vi har vært så nære men vi har ikke fått de enkle målene fremover eller de enkle redningene bakover. Derfor ble det ikke slik som vi ville, og da fikk vi 7. plass og 2 poeng unna 3.plass. Vi fikk 24 poeng, mens vi i fjor tok bronse med 26. BSK/NIF tok også bronse i år med 26 poeng.

Ute på banen har også det vært litt for variabelt. I mange kamper har forsvaret vært bra, men da har vi slitt med rytmen og timingen i angrepsspillet. Det samme har skjedd andre veien med meget bra angrep, men da har også forsvaret vært for dårlig.

Vår beste spiller i sesongen har vært Lars Erik, og han har levert gode prestasjoner i brorparten av kampene han har spilt. Han fikk sølv i skytterligaen, og var bare 3 mål etter toppen. Både Gøran og Ronald har fått sin første kamper på A-landslaget, og vi har også med Henrik J. og Torbjørn i forbundets satsingsgruppe mot Rio 2016. Dette lover godt inn i fremtiden med vårt fortsatt unge mannskap.

Dere som er våre lesere og supportere skal også ha en stor takk for at dere støtter opp om oss i både med- og motgang. En stor takk også til dere frivillige som står på dag og natt for at kampene og klubben skal gå rundt. Vi har ikke levert som vi har ønsket i årets sesong, men lover at vi skal gjøre det som står i vår makt for å få et bedre resultat neste sesong. Vi ønsker dere velkommen igjen til høsten.

Sportslig hilsen

Geir og Tom-Morten