DHK-juniorene i østerled – Drammen

DHK-juniorene i østerled

Torsdag 16. august reiste en buss med dhk-juniorer sydøstover for å måle styrke mot svenske håndballgutter. 16 blåkledde fordelt på to lag betyr få på innbytterbenken, men desto mer spilletid på alle.
Gutta fikk god tid til å akklimatisere seg; føste kamp gikk fredag ettermiddag. De startet feiende flott – det var fart og trøkk i angrepene, som stort sett ble omsatt i mål. Bakover ble det også jobbet godt og kampen endte med seier 17 – 11 over Anderstorps SK.
Det andre laget spilte litt senere på kvelden, motstander var IFK Skövde HK. Her var det som i første match raske ballvekslinger og trykk mot mål. Trygg seier 16 – 10!
Sent fredag hadde dhk 2 sin andre kamp, nå mot Önnereds HK. Men dessverre manglet både mot i brøstet og stål i ben og armer, for etter en pangstart der vi ledet 4 – 1 forsvant piffen og vi gikk på vårt første tap 11 – 12. Etter mange kamper var det nok godt å spise og slappe av, skjønt det nok ikke ble så mye søvn på alle gutta… 🙂

Lørdag var det tidlig opp med kamper mot Redbergslids IK:1 og Aranäs (Drammen HK 1) og Alingsås HK 2 (Drammen HK 2). Kort oppsummert endte det med stortap 7 – 18 mot Redbergslids IK:1 (som forøvrig vant turneringen) og seier 17 – 10 mot Aranäs for Drammen HK 1 og tap 15 – 25 mot Alingsås HK 2 for lag 2.
Nå var det tur til Liseberg som sto på programmet, og ifølge rapportene fikk gutta kjørt seg her også…

Søndag var det klart for sluttspill. Drammen HK 1 startet med kvartfinale i A-sluttspillet, og Drammen HK 2 skulle ut i kvartfinale i B-sluttspillet. Her røk lag 1 ut etter et 14 – 18 tap mot IFK Skövde HK IFK 2 (som endte i finalen mot tidligere nevnte Redbergslids IK:1) og lag 2 gikk ut mot HK Drott som senere vant B finalen.
Alt i alt en sterk prestasjon av begge lag; ikke så veldig rart at det svinger så tidlig i løpet. Gutta er ferske som lagkamerater, men denne turen har vært suveren for teambuilding og sammensveising av disse gutta som kommer fra flere forskjellige klubber i både Buskerud, Akershus og Østfold!

Allerede førstkommende helg braker det løs i Ski – vi gleder oss!