Thriller i serieåpningen – Drammen

Thriller i serieåpningen

Avslutningen ble mer spennende enn nødvendig da dhk dro i land en fortjent ettmålsseier fredag kveld.

Med firemålsledelse da fem minutter gjensto, var de fleste trygge på Drammen-seier og to poeng i serieåpningen, men Elverum er et lag som aldri gir seg. Da dhk falt for fristelsen til å dra ned tempoet og spille lange angrep, var hedmarkingene plutselig bare målet bak.

Og det kunne virkelig ha gått galt om ikke Mathias Kolstad Holm holdt fredags-stengt i butikken. Med formidable 25 redninger, mange av dem i sluttminuttene da det virkelig kokte, var dhk’s målvakt kveldens helt. I andre enden av banen var Morten Neergaard nesten like god, men han klarte ikke å følge Mathias helt til døra.

Lagene fulgte hverandre tett kampen igjennom, men Elverum fikk aldri lede og ble jagende etter. Steffen Stegavik (8)og Magnus Gullerud (6) var  gjestenes toppscorere og beste utespillere, mens Gøran Sørheim (5) tidvis imponerte med finter og tempo for hjemmelaget. Toppscorer ble Erik Bjørnsen (6)som med sin rutine var god å ha i de hektiske sluttminuttene.

Publikum fikk se to lag som definitivt vil kjempe om medaljene i sesongens Postenliga. Egentlig ble kampen preget av mange bomskudd og tekniske feil, ikke uvanlig for en nervøs åpningskamp, men spenningen var det ikke noe å klage på. 1100 tilskuere fikk en forsmak på det som kan bli en veldig morsom sesong. De fleste av dem kommer garantert tilbake.

Les dt.no: Se super-redningene til Kolstad Holm i DHK-målet mot Elverum