Viktor scoret seks mål da DHK slo Haslum for andre gang – Drammen

Viktor scoret seks mål da DHK slo Haslum for andre gang

To seire over Haslum i løpet av fem dager lar seg høre. Og igjen avsluttet DHK treningskampen i ROS Arena best da de til slutt vant 33-28.

-Det har rett og slett vært deilig å komme i gang og spille kamper igjen. Vi har vært flinke på trening hele denne lange perioden uten kampaktivitet, og da er det ok at får igjen for det når vi endelig får lov til å spille mot noen andre, sier Viktor Petersen Norberg.

Det er trykk både i skuddene og fintene til Viktor Petersen Norberg, og trener Kristian Kjelling mente han hadde mye mer driv i spillet sitt i denne Haslum-kampen enn den de spilte lørdag. Foto Roy Johnsen

Han bidro med seks spillemål da DHK slo Haslum 33-28. Lørdag vant DHK 34-32 i Nadderud Arena.
Etter at Jesper Meinby forlot klubben og reiste først til et e-cupeventyr Hellas, så hjem til Danmark, er Viktor den eneste venstrehendte bakspilleren trener Kristian Kjelling disponerer.
Viktor tror ikke det nødvendigvis gir ham frikort på høyrebacken:
– Vi har så mange gode bakspillere i troppen nå, og man trenger ikke være venstrehendt for å spille på høyrebacken. Jeg må først gjøre meg fortjent til plassen, og så håpe på masse spilletid. Det er jo det som er gøy, å spille mye på det øverste nivået, sier Viktor.
Han har kun en halv kampsesong bak seg på grunn av koronaen, men et helt treningsår etter at han kom til DHK fra Sandefjord foran forrige sesong. Det synes.
-Jeg har vel trent på meg åtte -ni kilo med muskler, og det trenger jeg skal jeg stå i mot i forsvar når store, tunge mannfolk utfordrer meg. Og kiloene kommer godt med i angrep også. Så gjelder det å finne balansen mellom vekten samtidig som hurtigheten opprettholdes. Eller økes.
– Ved siden av at fysikken er mye bedre etter det første året i klubben, har jeg utviklet spilleforståelse og smartness, sier Viktor.

Viktor Petersen Norberg har brukt den spillefrie andre halvdelen av sesongen godt, og har lagt på seg åtte-ni kilo i rene muskler. Foto Roy Johnsen

Han fikk fortjente klapp på skulderen etter treningskampen mot Haslum. En Kjelling som for øvrig var raus i rosen til spillerne etter den andre seieren på fem dager.
– Resultatene er underordnet, men å hente fram den evnen til å male på med konseptet vårt selv om det går i bølger, og vi havner bak når det drar seg til, det er positivt. Og det er en fin opplevelse å ta med seg videre, sier Kjelling.
Han har sett et lag som bidrar godt sammen i disse to treningskampene, og han har sett spillere som har hatt store roller i den ene kampen, for så å løse det perfekt når han har gitt dem mindre roller og spilletid i den andre. Og motsatt, der flere som fikk lite spilletid lørdag, tok hovedrollene denne gangen.

Oskar Olafsson var som vanlig veldig god i forsvar, men bidro også med åtte spillemål. Med det ble han DHKs toppscorer mot Haslum. Foto Roy Johnsen.

DHK startet i en offensiv forsvarsformasjon denne gangen, og hadde ledelsen gjennom hele den første omgangen. Kun et par ganger var Haslum oppe på uavgjort. Det var etter at Haslum hadde vært flinke til å plukke opp alle returene etter at Sander Drange Heieren hadde levert flott redninger.
Kjelling valgte igjen å rullere mye på spillerne, og det ble brukt mange bakspillerkonstellasjoner i kampen. Kristoffer Raastad – Hoel testet en vond ankel før kamp, men valgte å bli sittende på benken. Dermed fikk Alexander Ørjevik Westby lov til å avslutte DHK-karrieren med en flott kamp og fem mål fra venstrekanten.
– Alle spillerne har vært helt fantastiske i denne perioden der det bare er blitt treninger og ingen kampaktivitet, så når vi først får lov til å spille treningskamper, så fortjener alle å få spilletid, forklarer Kjelling.
Og så skriver vi bare 10. juni, og seriestarten mot Elverum er ikke før tirsdag 31. august.

Etter pause trengte bare et friskt Haslum-lag kun fem minutter på å hente inn DHK- ledelsen, og før det var spilt åtte minutter ledet plutselig de 20-17. Da manglet DHK-redninger, og de fikk ikke tak på Haslums innspill og det ble mange mål fra streken. Samtidig spilte bæringene godt i forsvar, og de fikk lede til vel kvarteret gjensto. Fra da og ut storspilte Andre Bergsholm Kristensen i DHK-målet, DHK fikk kontringer og i etablert angrep skjøt både Oskar Olafsson og Viktor Petersen Norberg smart og ofte. De scoret henholdsvis åtte og seks mål denne kvelden.