Vant serieåpningen etter dramatisk avslutning – Drammen

Vant serieåpningen etter dramatisk avslutning

Oskar Olafsson var DHKs beste, og ble toppscorer med syv mål da DHK vant serieåpningen borte mot Fjellhammer med minst mulig margin; 30-29.

-Vi har hatt flere dårlige opplevelser med møtene med Fjellhammer på bortebane, så det var deilig å reise herfra med seier og to poeng, sier Oskar Olafsson.
Da hadde han kommet seg etter å ha tatt en liggende telling til åtte etter å ha blitt skutt rett i ansiktet av Erik Köpp på et direkte frikast da tiden var ute. DHK stilte selvfølgelig mur, Olafsson hoppet med armene i været, og skuddet til Köpp traff klokkerent. Det ble skikkelig tumulter da spillere og ledere fra begge lag stormet banen, men det hele roet seg, og dommerne kunne gi Köpp et direkte rødt kort.
Og DHK kunne juble for ettmålsseieren, 30-29.
-Vi var forberedt på at det ville svinge litt i kampen, men jeg synes vi løste de forskjellige periodene bra. Men jeg skal inrømme at jeg var litt bekymret da de snudde vår 17-14-ledelse til 23-20 til dem. Og de ledet jo også 26-23 med kort tid igjen.
Olafsson var igjen en av dem som må ta de tyngste løftene med stort ansvar i forsvar, og mye spilletid på venstrebacken i skadefraværene til Hermann G. Vildalen og Ola Romsaas.
-Selv om vi måtte stå med mange av de samme gjennom hele kampen, følte jeg at vi hadde mye energi da det hele ble avgjort. Vi orket å løpe etter og sette trykk på dem for vi ønsket ikke en slik uggen opplevelse vi hadde etter tapet her i fjor høst, sier Olafsson.

Oskar Olafsson, her i en treningskamp mot Follo rett før seriestart, var strålende i serieåpningen borte mot Fjellhammer. Foto Roy Johnsen

Seieren gjorde også trener Kristian Kjelling glad. Både for poengene i serieåpningen på en vanskelig bortebane, og for godt spill i perioder. Og en heltemodig innsats av alle da Fjellhammers tremålsledelse tolv minutter før slutt ble innhentet, og snudd til seier med to.
-Vi er tynt besatt på bakspillerplassene, og snuoperasjonen var derfor fantastisk. Vi endret litt i forsvarsspillet vårt da vi havnet bakpå, vi fikk noen viktige redninger av Andrè (Bergsholm Kristensen) og vi kriget oss tilbake i kampen, oppsummerer Kjelling.

Trener Kristian Kjelling var forberedt på at lagene kunne slite litt i serieåpningen, på onsdagen mellom de to europacupkampene mot Kolstad. Derfor var han veldig glad over ettmålsseieren over Fjellhammer. Foto Roy Johnsen.

Ti minutter før slutt sto det 26-26. Fire og at halvt minutter før slutt scoret DHK sitt 30. mål, og det var det Ola Hoftun Lillelien som gjorde. Resten av kampen ble det bomskudd og tekniske feil, men Fjellhammer kom ikke nærmere enn ett mål. Mye takket være oppofrende forsvarsspill og de nevnte redningene til Bergsholm Kristensen som kom inn det siste kvarteret. Han reddet fem av elleve skudd, mens Andreas Björkman-Myhr som startet kampen, hadde 15 redninger på de 38 skuddene han fikk på seg.
-Andreas var helt fantastisk før pause, men fikk ikke samme hjelpen etter pause, sier Kjelling.

Andreas Björkman-Myhr (t.v.) startet kampen glimrende, mens Andrè Bergsholm Kristensen kom inn og hadde noen særs viktige redninger da DHK sikret seg seieren i serieåpningen. Foto Roy Johnsen.

En småsyk Oskar Olafsson ble helt korrekt kåret til DHKs beste spiller, og ble også toppscorer med sine syv spillemål. Gøran Sørheim hadde en viktig periode da han leverte seks målgivende pasninger på rad, mens Viktor Petersen Norberg utfordret Olafsson om DHKs beste-tittel. Seks mål ble det på ham, men tre bomskudd på DHKs tre siste angrep i kampen, da det sto og vippet, ødela litt av helhetsinntrykket. En utvisning pådro han seg også helt på slutten av kampen – i angrep.
Kjelling brukte alle de tre strekspillerne i løpet av kampen, og nykommeren Kristian Rammel kom best fra det. Han var ruvende i DHKs midtforsvar sammen med Olafsson, og bidro også med tre mål fra streken. Absolutt godkjent av ham.
– Vi hadde mange små matchvinnere som bidro på forskjellige tidspunkt i kampen i dag, og selv om vi ble straffet for noen av byttene våre i slutten av første omgang, så fikk vi sjansen til å hvile sentrale spillere slik at vi kunne stå med dem nærmest i hele andre omgang, forklarer treneren.

I en annen eliteseriekamp vant Kolstad til slutt 29-27 hjemme over Nærbø. Trønderne ledet hele 27-21, men scoret ikke de tre siste minuttene, og Nærbø nærmet seg. Men ikke nærmere enn to mål, altså.