Tungt e-cuptap å fordøye – Nærbø spiller finale – Drammen

Tungt e-cuptap å fordøye – Nærbø spiller finale

DHK leverte en heroisk sluttspurt, og presset fram en avgjørelse på straffer. Men der bommet DHK flest, og Nærbø spiller europacupfinale.

Et målvaktbytte kvarteret før slutt reddet DHK da semifinalen mot Nærbø syntes tapt. Andrè Bergsholm Kristensen og et syv mot seks-spill i angrep leverte en sluttspurt som gjorde at DHK kun tapte 30-27. Og med samme resultat som i Drammenshallen, gikk kampen til straffer.
Der bommet DHK flest, og det blir Nærbø som skal spille europacupfinale mot rumenske Baia Mare i slutten av mai.
Om det var stille i garderoben etter at DHK hadde rotet bort en klar ledelse i hjemmekampen, var det ikke en lyd å høre før trener Kristian Kjelling tok ordet etter kampslutt.
-Dere leverte en heroisk innsats på en ræva dag, og ingen har noe å være flaue for når det gjelder innsatsen. Med et kvarter igjen å spille trodde ikke jeg på at vi skulle presse dem til straffer. Men takket være Andrè først og fremst fikk vi den sjansen, sa Kjelling.

Andrè Bergsholm Kristensen var med på å gi DHK et håp med sine redninger på slutten av kampen mot Nærbø. Foto Roy Johnsen

Fikk et håp
Bergsholm Kristensen er med på at det selvfølgelig hjalp veldig å få de redningene fra start da han kom inn, og at de var med på å gi laget et håp om at det var mulig.
-De hadde lenge vært flinke til å stoppe spillet vårt, men vi var tålmodige, vi spilte bra forsvar og fikk kontringer på slutten av kampen. Men straffer i en slik kamp gir en tøff ramme med mye press, og jeg er selvfølgelig veldig skuffet over at vi gikk tapende ut av den duellen, sier Bergsholm Kristensen.

Sindre Aho var sammen med strekspillerne Espen >Gommerud Våg og August Olsen Storbugt av de leverte en god angrepskamp. Aho scoret seks og hadde fire assists, mens Olsen Storbugt scoret fire mål, og Gommerud Våg 3. Foto Roy Johnsen

Kristian Kjelling satt på benken med en følelse av at DHK ikke spilte som de kan, men likevel spilte de seg til veldig mange gode sjanser. Problemet var at de skjøt Nærbøs 2. målvakt Halvor E. Nærland til banens gigant.
– Vi manglet fart, og det hele var litt sirup. I etablert forsvar var vi gode hele veien, men vi kastet bort ballen, eller gjorde mange tekniske feil som de kunne kontre på. At vi på en så vanskelig kveld klarer å spille oss til straffer, er rett og slett et mirakel, mener DHK-treneren.
Han måtte klare seg nesten hele andre omgang uten Gøran Sørheim. Han fikk en smell i hodet etter en solid takling der han falt bakover i gulvet med hodet ubeskyttet, og med en historikk med tidligere hjernerystelser, tok man ingen sjanser.

Viktor Petersen Norberg og de andre DHK-spillerne tok semifinaletapet tungt. Foto Roy Johnsen.

Målvaktbytte endret alt
DHK var med fra start da lagene byttet mål de første minuttene. Det sto 4-4, 8-8 og 11-11 etter 20 minutter uten av verken Sander Drange Heieren eller Vegard B. Øien i Nærbø-målet klarte å få mange redninger etter hverandre. Øien ble byttet ut fem minutter før pause, og det endret kampens karakter fullstendig. Nærbø stakk fra til 19-15-ledelse til pause. 2. målvakt Halvor Nærland ble kampens gigant, mens Kjelling ikke byttet ut Drange Heieren med Bergsholm Kristensen før det var kvarteret igjen å spille. Da endret kampen igjen karakter, men med DHK på offensiven. Fra 23-17 til hjemmelaget fikk DHK troen på at det umulige var mulig da redningene kom på rekke og rad, og da hjemmelaget heller ikke fant ut av DHKs syv mot seks-spill, ble det ny spenning i kampen. Og bare sekunder før slutt satte August Olsen Storbugt inn reduseringen til 30-27.

August Baskår Pedersen kom til flere og bedre sjanser jo lenger kampen varte, og endte opp med fire mål mot Nærbø. Foto Roy Johnsen.

Ellevilt
Rett og slett en ellevill sluttspurt som ga DHK en ny mulighet til å sikre seg en ny europacupfinale.
DHK hadde fordelen da Nærbø bommet på sitt første straffekast, men tre bomskudd på rad gjorde at det var hjemmelaget som kunne juble over finaleplassen.
– Vi har hatt så godt tak på dem i mange år, og det er ufattelig surt at det første tapet for Nærbø noen sinne skal komme på en slik dag hvor vi er så nær en europacupfinale, sier Bergsholm Kristensen.
Trener Kjelling gir spillerne en dag til å legge skuffelsen bak seg.
– De kan ikke bruke mer enn et døgn å riste av seg dette. Det blir en fysisk økt mandag, og så er det bare å rette seg inn mot semifinalen mot ØIF Arendal hjemme fredag, sier Kjelling.

Fakta, semifinale EHF European Cup, 2. kamp:
Nærbø – Drammen HK
35-31 e. straffer, 30-27 e ord. tid, 19-15 til pause..
Nye Loen, Nærbø – 1650 tilskuere.
Dommere:Georgi Doychinov og Yulian Goretsov, Bulgaria.
DHK: Sander Drange Heieren og Andrè Bergsholm Kristensen – August Baskår Pedersen 4, Sindre Aho 6, Hermann Gabriel Vildalen 2, August Olsen Storbugt 4, Viktor Petersen Norberg 4, Markus Foslund Niva , Gøran Sørheim 1 , Espen Gomerud Våg 3 , Oskar Olafsson 3, Ola Hoftun Lillelien 3, Theodor Sjøgren.
Toppscorer Nærbø: Ole Nerland, Tord A. Lode, begge 7 mål.

Resultat semifinale 2: Alingsås – Baia Mare 31-28, sammenlagt 59-62.

Her er vårens viktige datoer:
Sluttspillet:
Kvartfinaler, best av tre kamper:
20. april DHK -Halden 40-24, 27. april Halden – DHK 21-32.
Semifinalene spilles best av fem kamper: 6. mai DHK-ØIF Arendal, 9. mai ØIF Arendal – DHK,, 18. mai, 25. mai, 1. juni.
Finaler, best av fem kamper: 4. juni, 7. juni, 10. juni, 13.juni, 16.juni.

EHF European Cup:
Semifinaler, hjemme- borte:
23. april kl. 20.00 DHK-Nærbø 30-27, 1. mai kl. 18.00 Nærbø-DHK 35-31 e. straffer.