Tok første stikk – utklasset Halden – Drammen

Tok første stikk – utklasset Halden

DHK viste at det skal være forskjell mellom nummer to og nummer åtte i seriespillet. I første kvartfinale slo de Halden hele 40-24.

DHK levnet ingen tvil, de leverte en super førsteomgang, og ledet hele 20-9 til pause. Halden gjorde et forsøk i starten av andre da DHK gjorde noen enkle feil, men nærmere enn tolv mål etter på stillingen 26-14, kom de ikke. Til slutt var DHK 16 mål bedre enn Halden.
Ren utklassing, altså.
-Vi var veldig godt forberedt, og fant tidlig rommene bak deres 5:1-forsvar. De kom som ventet med mye fysikk, men da vi fikk satt forsvaret, Sander fikk redningene og vi kunne løpe, var det som det skal være mellom nummer to og nummer åtte i serien, mener August Olsen Storbugt.
Han kom til DHK fra nettopp Halden foran denne sesongen, og innrømmer at det fortsatt er litt spesielt å møtte gamle lagkamerater.
-Men det gjelder å forberede seg som til en vanlig kamp, og levere profesjonelt gjennom samfulle 60 minutter. Og det gjorde vi i dag. Vi har trent godt, vi kom med mye energi og da ble det den forskjellen det skal være, legger han til.

August Olsen Storbugt var veldig god i duellspillet på streken i angrep, og han var aktiv i DHKs kontringsfase. Til slutt ble det fire mål på ham. Foto Roy Johnsen.

DHK traff veldig godt med det taktiske spillet sitt, og med mye energi kom de til gode sjanser hele tiden. Faktisk fikk ikke Halden-målvakten Morten Nergaard sin første redning før det var spilt ti minutter, og etter 18 minutter ble han byttet ut for godt. Da ledet DHK 12-4.
Samtidig begynte Sander Drange Heieren å få tak på nærskuddene til Halden, og han kunne til slutt kvittere ut 15 kvalifiserte redninger.
Trener Kristian Kjelling er enig i at det luktet svidd av den førsteomgangen DHK leverte.
-I perioder var det veldig høyt nivå på forsvarsspillet vårt, og vi traff på veldig mye av det vi hadde forberedt oss på fremover. Men først og fremst er det igjen den profesjonaliteten absolutt alle legger i dette som utgjør forskjellen i dag. Alle var påskrudd, og alle var til stede og utførte oppgavene til fulle. se bare på den innstillingen og energien David (Kalvø Valderhaug) og Theodor (Sjøgren) kom med da de fikk sjansen litt ut i andre omgang. Det var morsomt å se på, mener Kjelling.

Sindre Aho bedrev litt artisteri på veien til sine fem mål mot Halden. Foto Roy Johnsen

At det til slutt ble en 16 måls-seier, var ikke fordi Kjelling ønsket å sette Halden på plass fra første kast i denne kvartfinaleserien på best av tre kamper.
– Det var rett og slett fordi spillerne hadde lyst, og hele gruppen kom med dette fra start. Det ligger i vårt DNA å angripe og løpe. Uansett om vi leder med ti mål, eller ligger under med ti mål, forteller han.

Gøran Sørheim ble helt fortjent kåret til banens beste spiller i den første kvartfinalen. Han scoret syv mål, og var tempodriveren i et angrepsspill Halden-forsvaret ikke hang med på.

I en annen kvartfinale sikret Nærbø, DHKs europacupmotstander lørdag, seg en sterk borteseier mot Kolstad. Til slutt endte det 34-26. DHK møter Nærbø i Drammenshallen lørdag.

Fakta, 1. kvartfinale sluttspill:
Drammen HK – Halden TH 40-24 (20-9)

Drammenshallen – 294 tilskuere.
Dommere: Ismet Kvakic og Tommy A. Eriksen.
DHK: Sander Drange Heieren og Andrè Bergsholm Kristensen – August Baskår Pedersen 1 , Sindre Aho 5, Hermann Gabriel Vildalen 5, August Olsen Storbugt 4, Viktor Petersen Norberg 5 , Markus Foslund Niva 1, Gøran Sørheim 7, Espen Gommerud Våg 5, Oskar Olafsson 2, Ola Hoftun Lillelien 1, David Kalvø Valderhaug 2, Theodor Sjøgren 2.
Toppscorer Halden: Jonas Jensen 6
Lagene møtes til ny kvartfinale i Remmenhallen onsdag 27. april.

Andre kvartfinaleresultater: Kolstad – Nærbø 26-34
Elverum-Bækkelaget og Runar – ØIF Arendal spilles 24. april.

Her er vårens viktige datoer:
Sluttspillet:
Kvartfinaler, best av tre kamper:
20. april DHK -Halden 40-24, 27. april Halden – DHK. Ev 3. kamp 4. mai DHK-Halden.
Semifinalene spilles best av fem kamper: 8. mai, 11. mai, 18. mai, 25. mai, 1. juni.
Finaler, best av fem kamper: 4. juni, 7. juni, 10. juni, 13.juni, 16.juni.