Tapte finalen i Skjærgårdslekene for Runar – Drammen

Tapte finalen i Skjærgårdslekene for Runar

Etter to flotte kamper manglet DHK de siste ti prosentene over hele linjen da de tapte 27-24 for Runar i finalen i Skjærgårdslekene.

-Totalt spilte vi en fin turnering, men det var selvfølgelig ikke slik vi ønsket å avslutte Skjærgårdslekene. Men vi hadde ikke energien og det lille ekstra vi trengte for å vinne finalen, sier trener Kristian Kjelling.
Kort oppsummert mener han laget manglet de ti siste prosentene for å vinne på turneringens siste dag. Mot et veldig forsterket Runar-lag med mange nye klassespillere.
Runar ledet med tre mål til pause, 17-14, og de hadde 25-17 med ni minutter igjen å spille. Til slutt vant de med tre mål, 27-24.

Trener Kristian Kjelling syntes laget spilte en fin turnering, men at de fortsatt har en del å hente på det etablerte angrepsspillet. Foto Roy Johnsen.

-Vi har fortsatt mye å trene på, det så vi veldig klart og tydelig på angrepsspillet vårt mot Runar. For å si det sånn, så er vi ikke helt ferdig, mener Kjelling.
Han så at lagets samhandling i forsvar er i rute med tanke på de avtalene de har, og så var det bare at de bommet på noen små detaljer i gjennomføringen som gjorde at Runars strekspiller Sander R. Myklebust var en av lagets beste, i hvert fall før pause. Etter en svak start spilte målvakten Joachim S. Christensen seg stort opp, og skal ha sin del av æren for at de vant finalen. Christoffer Rambo ble toppscorer for Runar med åtte mål.
DHK-målvakten Andre Bergsholm Kristensen hadde heller ingen god start på finalen, men han også spilte seg stort opp de siste 40 minuttene. Han spilte hele kampen.

Espen Gommerud Våg spiller alltid med mye energi, og kom godt fra det i finalen mot Runar. Her fra gruppespillskampen mot Bækkelaget der han har vendt bort Trym Johnsen. Foto Roy Johnsen.

– Espen (Gommerud Våg) er alltid giret, og forsøkte å få fram de prosentene vi manglet hos de andre. Han var veldig god før pause, men fikk ikke så mange baller å jobbe med den siste halvtimen, forteller Kjelling.Han delte også ut noen klapp på skuldrene til Viktor Petersen Norberg og altså målvakt Bergsholm Kristensen.
– De tre nevnte er vel de som var det lille ekstra foran de andre, men alt i alt så var det en finalekamp der ingen var spesielt gode, mener treneren.

Vi kan dessverre ikke bringe noen kampfakta fra finalen da ingen hadde tatt på seg den jobben hos arrangøren.

Du finner alle resultatene her:

DHK spiller en ny treningskamp fredag. Da reiser de igjen til Nadderud Arena for å møte Haslum. Generalprøven før serieåpningen er planlagt mot Runar, så da blir det en sjanse til å få en liten revansje for finaletapet.