Sterk andreomgang – vant med tolv i Bergen – Drammen

Sterk andreomgang – vant med tolv i Bergen

DHK gjorde som i hjemmekampen mot Bergen; de rotet litt før pause før de utklasset bergenserne den siste halvtimen. Til slutt vant serietoeren 37-25.

-Det var god stemning i garderoben, ingen tvil om det, sa trener Kristian Kjelling kort tid etter kampslutt i Haukelandshallen i Bergen.
Laget hans lå under med to mål til pause i en omgang der de skjøt målvakten Tord Vårdal til hjemmelagets beste.
Etter pause var det bergenserne som skjøt Andrè Bergsholm Kristensen til bortelagets beste. Greit nok at Gøran Sørheim ble kåret til DHKs beste i hallen, for han var outstanding med fem mål og elleve målgivende pasninger. Men Andrè leverte en redningsprosent på rundt 60 prosent etter at han kom inn for Sander Drange Heieren etter pausehvilen. Og hvis 50 regnes som verdensklasse, så hva kan man si om 60?
– Det var morsomt å få en sånn kamp igjen etter en periode med litt trått målvaktspill fra min side. Forsvaret foran meg var strålende, og ga meg den hjelpen til å komme inn i det fra start av andre omgang. Og igjen så viste laget at vi har evnen til å komme tilbake, og avslutte kampen på en helt suveren måte, mener Andrè.

Andrè Bergsholm Kristensen, her fra hjemmekampen mot Bergen i høst, var tilbake med toppspill igjen, og da var han vanskelig å overliste i Haukelandshallen onsdag kveld. Foto Roy Johnsen.

DHK ledet 1-0 før minuttet var gått, men så gikk det over 35 minutter før de var i ledelsen igjen. I perioder ble DHK skutt i senk fra distanse. Sander i mål åpnet med tre flotte redninger før det var gått tre minutter, men så kom det en periode der nesten alle returene fra ham ble fanget opp av ivrige Bergen-hender. Flere av de skuddene han reddet, trillet også langt ut til side for mål, og dermed fikk heller ikke DHK noe spesielt med kontringer den første halvtimen.
Og så skjøt de som sagt Vårdal i Bergen-målet skikkelig varm.
-Det var sånne småting hele veien, og det syntes som alle manglet noen prosent på å være på riktig nivå tikl slike kamper. Sander fikk ikke helt de samme rammebetingelsene som Andrè gjorde etter pause. Men alle var på igjen, og vi rettet det veldig opp etter pause, sier Kjelling.
Han innrømmer at han brukte utestemmen i garderoben i pausen, og ba alle ta det litt mer på alvor.

DHK sleit med bergensernes distanseskudd før pause, men den siste halvtimen var aggressiviteten tilbake, og Hermann Gabriel Vildalen og resten av laget leverte en flott forsvarsforstilling foran en god Andrè Bergsholm Kristensen i målet. Foto Roy Johnsen

Hermann toppscorer med åtte
Bergsholm Kristensen redninger etter pause er nevnt, og Gøran Sørheims spill er løftet fram som noe av det beste i DHK-laget denne kvelden. Sindre Aho skal også ha klapp på skuldrene for sin andreomgang, og Espen Gommerud Våg svarte med fem mål fra streken.
Hermann Gabriel Vildalen ble toppscorer med fem spillemål og tre fra syvmetermerket.
Bergen ledet 18-16 til pause, men da DHK virkelig fikk orden på forsvaret sitt, og dro opp tempoet minst et par hakk, forsvant hjemmelaget helt. På tolv minutter gikk DHK til 24-20, og i et desperat forsøk på å få laget tilbake på rett vei, beordret Bergen-laglederne spill syv mot seks i angrep, og de sendte spillerne ut i en offensiv forsvarsformasjon.
Det var DHK godt forberedt på, og både målvakt Andrè B. Kristensen, Hermann Gabriel Vildalen og Sindre Aho kastet ballen i tomt mål på veien til en 37-25-seier.
-Og det var er veldig viktig seier. Man glemmer ofte viktigheten av å vinne kampene mot lagene nedover på tabellen, og så legger man veldig fokus på å vinne toppkampene. De blir verdiløse om man avgir poeng mot lag som Bergen for eksempel, mener Kristian Kjelling.

Gøran Sørheim skjøt, fintet og spilte fri medspillerne. Nok ganger til at en jury i Haukelandshallen kåret ham til DHKs bestemann i tolvmålsseieren. Foto Roy Johnsen.

Bergen er desidert bunnlag, og onsdag foran kampen skrev Bergensavisen at bergensspillerne blir fristilt fra sine kontrakter dersom laget rykker ned i 1. divisjon.

Møter Runar søndag
DHK leder nå med åtte poeng til Runar, som er søndagens motstander på hjemmebane. ØIF Arendal, som tapte 38-28 borte for Nærbø onsdag, er ni poeng etter DHK.
Elverum på topp har syv poeng å gå på til DHK med seks kamper igjen å spille.
I bunnen sikret Haslum seg to viktige poeng hjemme mot Fjellhammer. Til pause lå de under 13-7, men en sterk andreomgang ble kronet med vinnermålet 23-22 29 sekunder før slutt. Dermed fikk Haslum en luke på tre poeng til Nøtterøy som er under nedrykksstreken.