Sølvmedaljene i boks. Slo ØIF-Arendal med 10 mål – Drammen

Sølvmedaljene i boks. Slo ØIF-Arendal med 10 mål

Drammen gjorde jobben selv og slo ØIF Arendal 42-32 på hjemmebane, og fikk sent søndag kveld  hjelp av Elverum som slo Runar 27-25 i Terningen Arena.  Runar og Kolstad begge kan komme a poeng med DHK, men DHK har begge på innbyrdes oppgjør.

.

• Jeg er veldig stolt over det vi har prestert, det har vært høy klasse over tid, og det er et hakk opp etter flere bronsemedaljer. Spesielt perioden i oktober, november og desember med mange kamper la vi et veldig bra grunnlag for sølvmedaljene. Og den siste uken har vist at hardt arbeide igjen lønner seg. Vi kom oss tilbake etter to strake tap, og var veldig gode i en avgjørende kamp mot ØIF Arendal, sier trener Kristian Kjelling.
Viktor Norberg sto for 5 av DHK sine mål i dag foran 1752 tilskuere. Foto Roy Johnsen

Spennende på Elverum

Det var etter hvert ikke mye spenning i DHKs egen kamp mot ØIF Arendal, til det ble klasseforskjellen etter hvert merkbar. Men på Elverum var det drama  helt til sluttsekundene. Elverum ledet 26-25 da Runars Tobias Glemmings  avslutning fra kanten med 13 sekunder igjen ble mesterlig reddet, og K. Lien scoret hjemmelagets mål nr. 27 med sekundet igjen på kampuret.

Med uavgjort ville Runar fortsatt hatt sjansen dersom DHK hadde feilet i alle de tre kampene som gjenstår, og Runar selv hadde vært feilfrie.
Men alle teorier er nå puttet i skuffen – DHK er nummer to i årets serie med tre kamper igjen å spille.

• Det er både imponerende og deilig allerede å ha avgjort sølvkampen allerede nå. Men vi gir oss ikke med det, og skal ta alle de poengene vi kan i avslutningen. Og så gir dette en flott inngang til de to europacupkampene våre mot sveitsiske Suhr Aarau, mener Kjelling.

Fikk svar tilbake

Alltid opptatt av nuet og hva du gjør der og da, og mot ØIF Arendal fikk han svar tilbake fra spillerne på at en trening med veldig fokus på forsvarsspillet den siste uken ga resultater. Etter åtte minutter ledet DHK 7-2, og ØIF-trener Andre Jørgensen sendte laget i angrep med syv utespillere og tomt mål. De var gode til det, og spesielt Mario Matic var flink til å sette opp dem rundt seg i gode situasjoner.

Sander Heieren sto en bra kamp etter han kom inn mot slutten av andre omgang og scorer 4 mål i tillegg til en redningsprosent på litt under 40. Foto Roy Johnsen

Sander Drange Heieren startet på benken, men kom inn med fire minutter igjen å spille av første omgang. Han leverte et par redninger, og han scoret på et langskudd i åpent mål.
Til pause ledet DHK med tre mål, 20-17.

-Vi slurvet litt bakover, men de var gode i den type spill. Jeg føler vi fikk litt mer orden på det etter en pauseprat, mener Kjelling.

DHK åpnet andre omgang med to mål til åpent mål, signert Drange Heieren og Hermann Gabriel Vildalen, og målvakten Sander var ikke snauere enn at han fulgte opp med to mål til.
Fire mål fra en målvakt er ikke vanlig kost, selv i eliteserien.
Og det er ikke tilfeldigheter, kan Sander røpe.
I en måned nå har Andrè og jeg vært igjen etter hver eneste trening, og stått på hver vår side og kastet baller over hele banen og i det åpne mål. Morsomt å se at det gir resultater, og det, sammen med noen kontringsmål fra August (Baskår Pedersen) var nok med til å få ØIF til å endre taktikken sin, sier Sander.

August Baskår Pedersen er i storform for tiden og scorer 8 mål i dag og blir kåret til DHK sin beste spiller idag. Foto Roy Johnsen

Sørlendingene forsøkte seg også med frimerke på Gøran Sørheim etter pause, men da sto spesielt Sindre Aho, men også Viktor Petersen Norberg fram på en sånn måte at frimerket også ble historie etter hvert.
Sindre var helt fenomenal, og når Viktor og Ola (Lillelien) også var flinke til å utnytte de lukene som ble da de kom offensivt, var egentlig kampen avgjort, mener DHK-trener Kjelling.
Totalt sett er jeg veldig fornøyd, sa han rett etter kampslutt.
Da visste han fortsatt ikke at sølvmedaljene var i boks.
Men nå kan altså ingen ta dem i fra oss!  Det skal nevnes at ØIF Arendal kom uten to av sine faste målvakter, og at rutinerte spillere som Sondre Paulsen (brudd) og Magnus Søndenå (syk) ikke var med til Drammen. Det ble også en mental utfordring for DHK som spillerne taklet bra. For det er lett å gå i den fellen og tro at nå vil alt bli veldig mye enklere når så mange sentrale spillere er ute hos motstanderen. -Vi snakket om det før kampen, og jeg hentet fram igjen en hjemmekamp mot nettopp ØIF Arendal der de kom med fullt lag og var storfavoritter i en kamp der vi knapt nok hadde lag. Vi slo nedenfra, og overrasket alle, og vant den kampen, forteller Kjelling.

Kampfakta:
Drammen HK – ØIF Arendal 42-32 (20-17)

Drammenshallen – 1752 tilskuere.

Dommere: Magnus M. Nygren og Andreas D. Borge.

DHK: Andre Bergsholm Kristensen og Sander Drange Heieren (4!) – August Baskår Pedersen 8, Sindre Aho 5, Herman Gabriel Vildalen 7, August Olsen Storbugt, Viktor Petersen Norberg 5, Markus Foslund Niva 2, Espen Gommerud våg 2, Oskar Olafsson 2, Ola Hoftun Lillelien 2, David Kalvø Valderhaug, Theodor Sjøgren 1.

Toppscorer ØIF Arendal: Richard Lindstrøm 10.

Øvrige eliteserieresultater: Bergen – Fjellhammer 27-28, Sandefjord – Bækkelaget 34-27.
Spilt lørdag: Kristiansand – Halden 27-30.