Slo Runar med ti mål – Drammen

Slo Runar med ti mål

DHK holdt konsentrasjonen i samfulle 60 minutter, og slo Runar 35-25 i en treningskamp i Sandefjord lørdag. Jesper Meinby ble toppscorer med seks mål.

DHK var mer på hugget enn hjemmelaget i samfulle 60 minutter, og med to opplaget målvakter i Sander Drange Heieren og Sigurd Brandsegg Smevik tok de litt luven av Runar.
Sanders andreomgang var strålende, og Sigurd fulgte opp med noen flotte redninger da han fikk sjansen på slutten av kampen.

Sander Drange Heieren har vært god etter at han kom tilbake fra landslagssamling og kamper, og fulgte opp med strålende spill i treningskampen mot Runar. Foto Roy Johnsen.

Trener Kristian Kjelling valgte en litt annen inngang til denne kampen enn han vanligvis gjør, og lot flere av dem som vanligvis står mye på banen, som Oskar Olafsson, Espen Gommerud Våg og Jesper Meinby få rollen som innslagsspillere. Det vil si de kom inn og avlastet de som fikk tillit fra start. Kjelling var strålende fornøyd med hvordan de taklet denne oppgaven.
-Det var en treningskamp der vi ikke forberedte oss noe spesielt på motstanderen. Og der det eneste de fikk beskjed om var at det blir en uvant fordeling på spilleminuttene denne gangen, forteller Kristian.
Han fikk bra respons fra spillergruppen.
– Periodevis var det veldig bra, og og jeg likte innstillingen til de største profilene våre, sier han.

Roste de unge
-Og jeg likte hvordan de unge som nå fikk spille mye, tok vare på sjansene. Martin (Holmen Eberlein) sto fram da han fikk sjansen på høyrebacken og David (Kalvø Valderhaug ) virket trygg i alt han gjorde. Han traff ikke på alt slik han har gjort de gangene han har fått noen få minutter i seriekamper, men han rotet heller ikke bort noen baller, og han var med på å gi fin flyt i spillet da han fikk stå lenger på banen, sier treneren.

David Kalvø Valderhaug har fått tillit i noen seriekamper, men denne gangen fik han både starte kampen, og stå lenge på banen. Da koste han seg. Foto Roy Johnsen

David selv syntes selvfølgelig det var morsomt, både å få starte, og få spille lenge. Både forsvar og angrep.
– Nå fikk jeg sjansen til å vise fram mer av det jeg har øvd på på treningene, og jeg syns jeg fikk vist fram mer av det jeg kan. Periodevis spilte jeg en god kamp syns jeg selv i hvert fall, sier han.
-Nå løste jeg ikke alt jeg ble utfordret på i forsvar, da de krysset og krysset foran meg, men alt i alt ble det en fin håndballformiddag med DHK i Vestfold, mener David.

Sindre Aho hadde korteste reisevei til kampen sammen med sambygdingen Viktor Pettersen Norberg, og de to svarte med henholdsvis fire og fem mål mot Runar. Foto Roy Johnsen

DHK tok raskt ledelsen, og ledet både 4-1 og 7-3, mens det sto 15-13 til pause. Da hadde de lenge spilt bra forsvar, og de var flinke til å sette sjansene. Bakspillertrioen Aho, Norberg og Valderhaug, med Hykkerud på strek, kom til gode sjanser i nesten hvert angrep. Så ble det byttet litt på laget, det ble litt mer urytme både i forsvar og angrep.
Andre omgang startet som første, og DHK stakk fra til 24-17 før kvarteret var spilt. En god Sander i mål tok motet fra Runar-spillerne, og Kjelling kunne la en ren ungdomsrekke avslutte kampen.
Uten at det ble noe dårligere av den grunnen.

Det var bare en treningskamp, men Espen Gommerud Vågs drakt fikk kjenne at det var litt temperatur likevel. Foto Roy Johnsen.

Lagene møtes for øvrig til seriekamp i Runarhallen 14. februar.

Neste treningskamp, borte mot Haslum, skulle vært spilt onsdag 20. januar, men den er flyttet fram til tirsdag 19. januar. Gøran Sørheim spilte ikke mot Runar, men er påtenkt til kampen mot Haslum.