Slo Nærbø med seks – ubeseiret i serien siden i oktober – Drammen

Slo Nærbø med seks – ubeseiret i serien siden i oktober

DHK er ubeseiret i serien siden tapet for Halden i oktober. Søndag ble det 37-31 over Nærbø i en kamp DHK ledet med hele elleve mål på det meste.

Drammen er det eneste laget Nærbø aldri har slått av eliteserielagene, og heller ikke denne gangen fikk de rette på statistikken. Og de var ikke i nærheten heller.
Nå skal det være skrevet at jærbuene var sporty som stilte opp i Drammenshallen, for etter å ha vært nærmest smittefrie for korona i hele januar, fikk de det for fullt denne uken. Først forsvant en håndfull ut av troppen før avreise, og lørdag testet fire nye spillere positivt. Av dem som ikke var tilgjengelig var blant annet Tord Haugseng og tildigere DHK-spiller Lasse Hamann- Boeritz.

Det syntes litt tidlig å bytte drakt slik Gøran Sørheim og Ole Nærland tilsynelatende prøver på her. Begge beholdt drakten på i en kamp DHK kontrollert fra start til mål. Foto Roy Johnsen

Storbugt ut søndag
Nå skal det også nevnes at DHK har vært voldsomt rammet gjennom hele januar. Så mange har vært ute med smitte og i karantene og isolasjon at trener Kristian Kjelling var virkelig bekymret foran oppstarten av serien igjen.
-Jeg innrømmer at jeg har vært litt stresset etter som den ene etter den andre har vært satt i karantene og i isolasjon. Og bekymret for tilstanden de har vært i når de har kommet tilbake i trening. Hvor mye kan jeg forvente av dem, og hvor mye og hvor lenge orker de i kampsituasjoner? forteller Kjelling.
Han ble heller ikke beroliget etter treningskampen mot Haslum onsdag da DHK lå under med ti, men reddet et uavgjort resultat.
– Hva får jeg nå når vi skal ut i seriekamp, undret Kjelling etter den opplevelsen.
Søndag morgen fikk han i tillegg beskjed om at strekspilleren August Olsen Storbugt hadde testet positivt. I tillegg sliter Hermann Gabriel Vildalen med vonde knær, og får begrenset med spilletid.
_-Det satte en ekstra støkk i meg da August forsvant ut, for Espen (Gommerud Våg) er akkurat tilbake etter smitte og karantene, og ikke klar for 60 minutter ennå, sier Kjelling.

Sindre Aho ble toppscorer med sine til mål da DHK slo Nærbø 37-31. Foto Roy Johnsen

Lekende lett
De første 20 minuttene av oppgjøret mot Nærbø viste at Kjelling ikke hadde noen grunn til bekymring. 15-6 sto det etter 18 minutter etter at DHK rett og slett hadde løpt motstanderen i senk. Det var rett og slet nivåforskjell mellom de to lagene.
– Jeg ble litt sjokket selv over det jeg så, innrømmer Kjelling.
DHK hadde knapt nok bomskudd i starten, og i angrep var Nærbø både unøyaktige og de avsluttet svakt.
Til pause sto det 20-12 etter at Nærbø forsøkte seg med et litt mer offensivt forsvar i siste del av omgangen.
– Jeg og var litt skeptisk til hvordan dette ville arte seg. Vi har jo ikke hatt en treningsøkt med alle tilgjengelig siden før jul. Men vi har spilt håndball sammen før, og vi er alltid godt forberedt, sier Sindre Aho.
Åtte spillemål og to mål fra syvmetermerket ble det på ham, og han utfordret Gøran Sørheim om tittelen banens beste søndag ettermiddag.

Gøran Sørheim scoret seks mål, og hadde en finger med i veldig mye av det andre som skjedde, og ble kåret til banens beste mot Nærbø. Foto Roy Johnsen

Det er dommerne som skal få lov til å blåse av kampen, ikke vi.

DHK-trener Kristian Kjelling

Avsluttet for tidlig
DHK kom litt skjevt ut fra start av den andre omgangen, og fikk spesielt trøbbel på egen venstreside i forsvar med venstrehendte Lars S. Hamre. Mens Sander Drange Heieren stoppet på null redninger etter pause før han ble byttet ut, stoppet Hamre ikke før han hadde scoret seks mål.
Det gjorde at Nærbø knappet innpå, og på det nærmeste var de kun fem mål etter (24-19) da kampuret viste 42 minutter.
Så stakk de i fra igjen i en periode der både Gøran Sørheim, Sindre Aho og Ola Hoftun Lillelien var gode. I en periode der DHK også øvde litt på spille syv mot seks. På det meste ledet DHK med elleve mål.
Før det stoppet litt opp igjen, og Nærbø fikk avslutte best slik at det ble 37-31 til slutt.
– Vi sa oss ferdige med kampen litt for tidlig. Jeg skal ta den. Det er dommerne som skal få lov til å blåse av kampen, ikke vi, sier Kjelling.
Han delte også litt ros til Andrè Bergsholm Kristensen som kom inn elleve minutter ut i andre omgang, og rakk å levere elleve redninger på 23 skudd.

Andrè Bergsholm Kristensen kom inn med 19 minutter igjen å spille, og bidro med sitt til seieren over Nærbø. Foto Roy Johnsen

Hedret bestefar
Sander Drange Heieren var også tilbake etter smitte og karantene, men ikke i den vanlige drakten sin med nummer 16. Målvakten stilte med nummer 1 og med R. Heieren trykt bak på ryggen.
Alt for å hedre sin bestefar Reidar gikk bort 30. januar. Reidar spilte i alle år fotball i Nordre Sande med nummer èn på sin grønne keeperdrakt.
– Bestefar var min aller beste venn i alle år, og den som ordnet opp og kjørte meg til treninger og kamper. Enten det var til fotball eller til håndball. Jeg ønsket å hedre ham på denne måten, forteller Sander.

Sander Drange Heieren hedret på sin måte sin bestefar som nylig gikk bort. Foto Roy Johnsen

Åtte kamper på rad uten tap i eliteserien, ikke avgitt poeng siden tapet for Halden i oktober. Aldri tapt for Nærbø i eliteserien.
Kom uten August Olsen Storbugt, testet positivt søndag morgen. Nærbø uten Tord Haugseng og Lasse Hamann-Boeritz og mange andre.
Sander med drakt nummer 1 med R. Heieren på ryggen.

Kampfakta:
Drammen HK – Nærbø 37-31 (20-12)

Drammenshallen – 290 tilskuere.
Dommere: Eskil Ahn Braseth og Leif Andrè Sundet.
DHK: Sander Drange Heieren, Andrè Bergsholm Kristensen og Nikolai A. Øen – August Baskår Pedersen 5, Hermann Gabriel Vildalen, Gøran Sørheim 6, Sindre Aho 10, Viktor Petersen Norberg 3, Ola Hoftun Lillelien 7, Oskar Olafsson, Espen Gommerud Våg 5, Theodor Sjøgren, Markus Foslund Niva, David Kalvø Valderhaug.
Toppscorer Nærbø: Ole Nærland, Andreas H. Haugseng og Lars S. Hamre, alle 6.

Øvrige resultater:
Spilt fredag: ØIF Arendal – Tønsberg Nøtterøy 40-29
Spilt lørdag: Elverum-Kolstad 37-30
Søndag, kampstart 18.00: Halden – Bækkelaget 31-35, Haslum-Sandefjord 30-26 , Kristiansand – Bergen 36-31, Runar – Fjellhammer 30-29 .