Sander viste gryende serieform da DHK knuste Haslum – Drammen

Sander viste gryende serieform da DHK knuste Haslum

Målvakten Sander Drange Heieren reddet de seks første skuddene, og satte standarden for resten av kampen da DHK slo Haslum hele 36-25 på bortebane i en treningskamp fredag kveld.

La det være sagt med en gang, Haslum manglet sentrale spillere som Anders Røe, Henrik Bielenberg, Benjamin Hallgren og målvakten Trond Tjemsland. Men det var også klasse over veldig mye av det DHK presterte i Nadderud Arena da de til slutt vant med elleve mål..
Og standarden ble satt av målvakten Sander Drange Heieren fra første skudd mot mål.

Sander Drange Heieren var høyt og lavt, og reddet 19 skudd på 34 forsøk mot Haslum. Foto Roy Johnsen

Sander reddet de seks første skuddene, og tok åtte av ti skudd. Det gjorde at DHK ledet 5-0 før det var spilt seks minutter. Et DHK – lag som kom i en offensiv 5:1-formasjon i forsvar som aldri ga Haslum-spillerne sjansen til å få ro over angrepsspillet i starten.
– Sander var helt enestående. Han trives bak et sånt offensivt forsvarsspill som gir mange nærskudd, forklarer trener Kristian Kjelling.
Sander var et eneste stort smil etter kampen, og la heller ikke skjul på at han trives når han kan brette ut både lange armer og lange bein når spillerne kommer til avslutninger fra seks meter.
– Det var morsomt, akkurat slik jeg liker det. Jeg tenker bare at det skuddet skal jeg ta, og så varierer jeg på teknikkene ut fra hvor innhoppet kommer, og hvem som avslutter, forklarer Sander.
Det høres så enkelt ut, og i Nadderud Arena fredag kveld så det også enkelt ut.

Trener Kristian Kjelling hadde en plan der DHK skulle teste ut sitt 5:1-forsvar, og de skulle trene på syv mot seks-spill i perioder i angrep. Begge deler av spillet sto til godkjent mot Haslum. Foto Roy Johnsen

Trener Kjelling disponerer nå to klassemålvakter , og i en lang sesong der det er viktig å ha med alle helt til sluttspillet en gang i mai måned, er planene at Drange Heieren og Andrè Bergsholm Kristensen skal spille annenhver kamp. Slik de har gjort det i oppkjøringen til nå.
– Det passer meg fint. Jeg sleit litt med knærne mine i fjor da det ble mange kamper. Det blir også fin trening for meg for dette blir nok også hverdagen når jeg drar til Danmark neste sesong, sier Sander.

– Det er fint med konkurranse, og vi blir pushet hele tiden.

Målvakten Sander Drange Heieren.

Han loverpriser både samarbeidet med Bergsholm Kristensen i treningsarbeidet, og det arbeidet målvaktstrener Mads Fjelddalen legger ned for at de to målvaktene skal være godt forberedt på det som venter.
DHK ledet fra start mot Haslum i en kamp der trener Kjelling jaget spillerne fram i sitt offensive forsvar. Lenge sleit de litt med Haslums strekspill, slik de gjorde det mot Runar i finalen i Skjærgårdslekene, men etter hvert løste de den delen av forsvarsspillet også. Etter pause hadde de et utall situasjoner der de snappet ballen på vei inn mot strekspilleren.
– Den delen av spillet ble veldig mye bedre i andre omgang. Samtidig fikk vi testet ut Hermann (Gabriel Vildalen) i den bakerste midtforsvareren, en jobb Oskar (Olafsson) har hatt hevd på, og det var godt å se at vi nå har alternativer på den plassen, sier Kjelling.

Hermann Gabriel Vildalen viste prov på at han kan bekle flere roller i midtforsvaret, og det gjør at trener Kristian Kjelling nå har enda flere strenger å spille på i sitt forsvarsspill. Foto Roy Johnsen

Vildalen tok også for seg framover, var mer tålmodig i spillet sitt, og kom oftere rett på både oppspill og forsvarerne. Det endte med syv mål i tillegg til at han hadde fire målgivende pasninger.
– Vi er ikke ferdig, men jeg føler at vi har kommet veldig langt på veldig kort tid med de nye spillerne. Godt å se at veldig mange nå melder seg på, sier Kjelling.
Da det kladdet litt i angrepsspillet litt ut i første omgang, satte han innpå Gøran Sørheim, og han tok tak direkte, satt trykk, og scoret fem mål selv.
DHK var også offensive i hodene i flere av undertallsituasjonene, og både snappet baller og scoret på kontringer med en spiller mindre. Og de viste også at spillet syv mot seks, med åpent mål, også begynner å finne sin form.

Gøran Sørheim er mest kjent for å spille opp sine medspillere, men mot Haslum tok han avslutningsansvar, og scoret fem mål da DHK trengte en som gjorde det enkelt og greit på egenhånd. Foto Roy Johnsen