Sander og Norge tapte klart – Drammen
Sander på rekruttsamling

Sander og Norge tapte klart

Kompisene Sander Drange Heieren og Robin Paulsen Haug delte på spilletiden, men de to målvaktene kunne ikke hindre at Norge tapte EM-kvalifiseringskampen 33-25 for Hviterussland

Først da kampen var avgjort, og Norge lå bak med ti mål, vartet Robin Paulsen Haug fra Lier opp med noen redninger av den ekstreme varianten, og Norge kunne krype et par mål innpå i slutten av den andre omgangen.

Sander Drange Heieren (t.v.) og Robin Paulsen Haug fikk begge sjansen til å vise sine kvaliteter mot Hviterussland, men ingen av dem kunne hindre et klart norsk tap i EM-kvalifiseringskampen på bortebane. Her fra en rekruttlandskamp mot Japan. Foto Roy Johnsen

Paulsen Haug startet kampen og bidro med noen redninger mens det norske forsvaret hang godt sammen mot gode distanseskyttere hos hjemmelaget. Dermed ble det få mål i starten, for Norge manglet både timing og samspill etter kun tre treningsøkter sammen før avreise til bortekampen. Etter hvert ble angrepsfeilene og skuddbommene så mange at kampen egentlig var avgjort da det gikk mot pause. 17-10 ledet hjemmelaget.

Sander Drange Heieren fikk noen minutter i mål før pause, og han fikk starte andre omgang, men overlot plassen til Pausen Haug igjen etter null redninger åtte minutter ut i andre omgang.
Da ledet Hviterussland 23-13.

To tidligere DHK-spillere fikk sjansen i denne kvalifiseringskampen som regnes som en A-landskamp, og det betød debut for Thomas H. Boilesen. Han gjorde som han gjorde i DHK, og leverte både det helt strålende, for så å gjøre noen vurderinger som satte ham i dårlige situasjoner. To mål ble det på ham. Aksel Horgen fikk mye tillit på høyrekanten, og var best i denne kampen til å spille fri andre. I avslutningssituasjonene han ble satt opp i, var han ikke god, og endte opp med kun to mål han også.
Best på det norske laget, og toppscorer med syv mål, var Aalborg-proffen Sebastian Bartholdt.

Litt til lagets forsvar skal det nevnes at de rakk tre treningsøkter før avreise til Hviterussland. De ble vekket midt på natten for å rekke avreise fra Gardermoen klokken 06.00 tirsdag morgen. Dermed møtte de nærmest rett til kampstart. Og returen til Norge var umiddelbart etter kampslutt.
Lagene møtes til returkamp i Nadderud Arena fredag kl. 18.15. En kamp som blir vist på TV2.