Så kom tapet – Runar vant 35-31 – Drammen

Så kom tapet – Runar vant 35-31

Runar slo DHK 35-31 i Drammenshallen og stoppet lagets rekke på elleve seriekamper på rad uten tap. Men fortsatt skiller det seks poeng mellom lagene i kampen om sølvmedaljene bak suverene Elverum.

Bare så det er sagt med en gang, Runar kom med en god plan mot DHKs offensive forsvar, var flinke til å bevege seg uten ball, og de utnyttet sjansene sine godt.
DHK på sin side spilte seg til mange gode sjanser, men skjøt målvakten Joachim S. Christensen til en av banens beste aktører. Og dermed gikk DHK på sitt første serietap siden Halden vant på hjemmebane 31. oktober. Elleve seriekamper uten tap fikk en bråstopp på hjemmebane i Drammenshallen.
– Jeg sitter igjen med en følelse av at det egentlig ikke var så mye som funket noe særlig, og at vi misbrukte veldig mange sjanser, spesielt på nærskudd. Men så scorer vi likevel 31 mål. Det er bakover vi blir famlende og letende etter noe som skal få oss inn i kampen igjen, men der vi lyktes i bortekampen mot dem, der fikk vi det ikke til denne gangen, sier trener Kristian Kjelling.

Espen Gommerud Våg og de andre i DHK-forsvaret fikk ikke noe spesielt godt tak på Runars Martin Lindell (nr.17), som ble Runars toppscorer med 8 mål. Foto Roy Johnsen.

Han hadde igjen valgt en offensiv forsvarsformasjon mot Runars fryktede bakspillertrio med Christoffer Rambo, Martin Lindell og Tobias Rivesjø.
-Vi har forsøkt oss med 6:0-forsvar i tre treningskamper mot dem uten å få det til, mens den offensive varianten ga oss seier på bortebane i høst. Denne gangen klarte vi ikke å utfordre dem på det de er dårligst på i like stor grad.
Nevnte trio scoret til sammen 18 mål, og når bakspiller Andrè Pung Tuzov og strekspiller Sander R. Myklebust på toppen av det bidro med elleve mål til sammen, vitner dem om at DHKs normalt vanlig midtforsvar ble satt på en skikkelig prøve denne søndagskvelden.
Sander Drange Heieren åpnet veldig bra i DHK-målet, men etter hvert ble det lenger mellom redningene, og Runar kunne lede med fire mål, 13-9 da kampuret rundet 20 spilte minutter. Noen Heieren-redninger på slutten av omgangen, sammen med et par Runar-utvisninger, gjorde at gjestene kun ledet 17-16 til pause.

August Baskår Pedersen scoret fire ganger på sine fem forsøk mot Runar. Foto Roy Johnsen

Urytmisk angrepsspill ga svak uttelling i starten av andre omgang, og da DHK heller ikke fikk orden på forsvarsspillet sitt, kunne Runar lede med seks mål på det meste. 24-18 sto det syv minutter ut i omgangen.
Det nærmeste DHK kom var to mål etter en periode der Kjelling hentet fram syv mot seks-spillet som laget flere ganger har lyktes med når de også hadde en tung motstander i form av totalt 12 tekniske feil og 19 skuddbom, ble det vanskelig.
Andrè Bergsholm Kristensen erstattet Drange Heieren i DHK-målet med kvarteret igjen å spille, men duoen kom så vidt opp på tosifret antall redninger (elleve) til sammen denne kvelden.
Til slutt ble det 35-31, og for å løfte fram noe positivt, så er det at DHK tross alt har Runar på innbyrdes oppgjør etter femmålsseieren i Runarhallen.
Og det skiller fortsatt sek poeng mellom lagene i kampen om sølvmedaljene.
-Vi manglet som lag ti prosent i alle spillets faser denne gangen, og det samme kan nok sies om spillerne individuelt. Vi kom rett og slett ikke opp på det nivået vi må være for å vinne slike kamper, oppsummerer Kristian Kjelling.
Han tar med laget til en vanskelig bortekamp mot Kolstad onsdag.

Hermann Gabriel Vildalen fikk en del juling av blant annet Runar-forsvarer Kenny Ekman, men scoret likevel ni mål, åtte av dem rene spillemål. Foto Roy Johnsen

Kampfakta:
Drammen HK – Runar 31-35 (16-17)
Drammenshallen – 341tilskuere.
Dommere: Lars Jørum og Håvard N. Kleven
DHK: Sander Drange Heieren og Andrè Bergsholm Kristensen – August Baskår Pedersen 4, Sindre Aho 3, Espen Gommerud Våg 4, Hermann Gabriel Vildalen 9 , August Olsen Storbugt 2, Viktor Petersen Norberg 4 , Gøran Sørheim 1 , Oskar Olafsson , Ola Hoftun Lillelien 4, Markus Foslund Niva , Theodor Sjøgren , David Kalvø Valderhaug.
Toppscorer Runar: Martin Lindell 8.

Øvrige eliteserieresultater søndag: Elverum-Nærbø 44-33, ØIF Arendal – Halden 32-28, Bergen – Kolstad 22-26.
Spilt lørdag: Sandefjord – Tønsberg Nøtterøy 32-30, Kristiansand – Bækkelaget 29-28,