Niva med åtte mål mot gamleklubben – Drammen

Niva med åtte mål mot gamleklubben

Nykomlingen Markus Foslund Niva scoret åtte mål på ni forsøk mot gamle lagkamerater da DHK slo Bækkelaget 40-27 i den andre kampen i Skjærgårdslekene.

Ikke rart alle de nye lagkameratene i DHK reiste seg og applauderte unggutten da han kom inn i garderoben etter kampslutt.
-Det var ekstremt morsomt med Markus. Vi skal ikke glemme at de målene kommer mot en veldig god målvakt som kjenner ham veldig godt. Alle var glade på hans vegne over at han fikk en slik kamp mot gamlelaget, sier trener Kristian Kjelling.

Markus Foslund Niva tålte trykket, og var en av banens beste da han scoret åtte mål mot gamleklubben Bækkelaget. Foto Roy Johnsen

Nivå selv la ikke skjul på at det var knallhardt å stå 60 minutter mot BSK. Det var lenge siden forrige ordentlige kamp. Og det skal også legges til at ved siden av de åtte målene, spilte han en nærmest prikkfri kamp i forsvar.
-Det kan ikke bli så mye bedre enn dette. Nå tenker jeg ikke så veldig på hvem som står på andre siden, men det var jo litt morsomt at jeg leverte slik mot gamlelaget,da, sier Niva.
Han var litt spent på hvordan han lå an.Litt lyskeproblemer den siste uken har uroet litt, og han var bare på banen noen få minutter i onsdagens kamp mot Nøtterøy. Mot Kolstad i forrige uke satt han på tribunen.
– Det var deilig å få slike svar – både på fysikk og det håndballmessige, sier Niva.

Viktor Petersen Norberg er på stigende formkurve etter to gode kamper i Skjærgårdslekene. Foto Roy Johnsen

Den andre venstrehendte spilleren som var aksjon mot Bækkelaget, Viktor Petersen Norberg, er også på oppadgående formkurve. Ikke så god mot Kolstad, veldig god mot Nøtterøy, og igjen en godkjent kamp mot BSK.
-Jeg begynner å finne tilbake til det nivået jeg var på det beste i noen kamper i forrige sesong. Nå gjelder det bare å fortsette utviklingen, bli mer stabil, og levere på et enda høyere nivå når alvor starter, sier Viktor.
Han er den eneste venstrehendte bakspilleren på laget.
– Men jeg må levere. Det er flere bakspillere som også kan bekle den plassen. Så jeg må bare stå på, sier Viktor.
Trener Kjelling var selvfølgelig godt fornøyd med utviklingen i laget. Igjen brukte han litt forskjellige konstellasjoner, både offensivt og defensivt i og med at Oskar Olafsson ikke var med på grunn av sykdom. Ola Romsaas fikk også hvile hele kampen, det samme gjorde Ola Lillelien. Venstrekanten August Baskår Pedersen var heller ikke spilleklar til denne kampen.

Onsdag viste nykomlingen August Olsen Storbugt meget solid spill på streken for DHK. Mot Bækkelaget viste Espen Gommerud Våg at DHK fortsatt er meget godt forspent på den plassen. Han scoret fire mål i storseieren. Foto Roy Johnsen

– Jeg slutter ikke å la meg imponere over spillerne som igjen er ordentlig til stede, og fokuserte på det vi øver på akkurat nå. Se på Sindre Aho som sitter lenge, og så kommer inn når det går litt på tverke, og kampen er litt på vei til å dø ut da vi leder så mye. Så gjør han en kjempejobb med å samle det rundt seg og vi avslutter på en flott måte, sier Kjelling.
DHK var aggressive mot BSK bakspillere fra start, men ga dem litt for store rom på streken. Det gjorde at de holdt følge en god stund. 40 minutter ut i kampen ledet DHK kun med fem mål, 26-21, men i løpet av fem minutter ble ledelsen økt til 30-21. For så å stoppe på 40-27.
– Det ble litt mange mål av to lag som liker å løpe mye og fort, oppsummerte Kjelling.

Fotografen var både målløs og handlingslammet da Gøran Sørheim scoret på et sirkusnummer av en flyver, med påfølgende piruett og skudd mellom bena med ryggen til mål Så vi får nøye oss med en klassisk venstre – høyrefinte av Sørheim. Foto Roy Johnsen

Ellers er det vel farlig å mene allerede nå at årets DHK-mål allerede er registrert. 43 minutter ut i kampen ble Gøran Sørheim spilt opp på en flyver på høyreback fra Sindre Aho på motsatt back. Sørheim tok en piruett i luften, og med ryggen til mål scoret han. Med et skudd mellom sine egne ben! Sitt tredje for kvelden, og til ledelse 28-21.
Mestscorende sammen med Niva var Hermann Gabriel Vildalen, også han med åtte mål.
I en annen kamp i DHKs pulje vant Sandefjord 33-31 over Nøtterøy. I den andre puljen har Fyllingen vunnet begge sine kamper så langt, over Kristiansand og Haslum. De møter Runar lørdag til kamp om puljeseieren.
Puljevinneren spiller finale søndag ettermiddag.

Følg Skjærgårdslekene her:

Kampfakta:
DHK-Bækkelaget 40-27 (20-14)

DHK: Sander D. Heieren (sto 60 minutter) og Andre Bergsholm Kristensen – Kristoffer Raastad-Hoel 3, Sindre Aho 4, Ola Romsaas, Viktor Petersen Norberg 4, Gøran Sørheim 3, Espen Gommerud Våg 4, David Kalvø Valderhaug 2, Hermann Vildalen 8, Markus F. Niva 8, Ola Lillelien, August Olsen Storbugt 4.