Mye frustrasjon da ØIF Arendal tok det første stikket – Drammen

Mye frustrasjon da ØIF Arendal tok det første stikket

Det hjalp ikke hvor mye trener Kristian Kjelling ba til høyere makter. ØIF Arendal vant den første semifinalen i Drammenshallen med fem mål til slutt.

Sjelden har DHK-trener Kristian Kjelling brukt så mye energi på sidelinjen, og fått så beskjedent utbytte tilbake. Frustrasjonen over de to semifinaledommerne og at laget hans både gjorde individuelle feil han sjelden har sett, og at laget kollektivt brøyt klare avtaler, trengte man ikke være psykolog for å lese.
– Det var en kombinasjon av de to tingene, men bare så det er sagt så var vi dårligere enn dommerne i kveld, og det var det beste laget som vant i Drammenshallen, sier Kjelling.
Fra stillingen 4-4 etter ti minutter, måtte DHK jage et friskt, smart og fysisk spillende ØIF -lag, og bare en frisk start på den andre omgangen, der de var oppe på 22-22, så ble de halsende etter. Det skilte kun to og tre mål på slutten, men da DHK måtte gamble litt de siste minuttene, hadde ØIF roen, og avsluttet best til en femmålsseier.
-Jeg følte at alle prøvde og ville, men skal vi snu dette, så må det atskillig mer energi til og en tydeligere tilstedeværelse i de neste kampene, mener DHK-treneren.

Trener Kristian Kjelling reagerte titt og ofte både på dommeravgjørelse og spillerprestasjoner under den første semifinalen hjemme mot ØIF Arendal. Foto Roy Johnsen

Uten Sørheim
Han måtte klare seg uten Gøran Sørheim som ennå ikke er fullt restituert etter hodeskaden han pådro seg i den siste Nærbø-kampen, og da ØIF var flinke til å både kontre og ta raske avkast, måtte Kjelling vike fra taktikken om å bytte spillere i forsvar og angrep.
-De løp oss i senk på kontringene, mener Kjelling.
Det ble dermed en kraftanstrengelse for de få bakspillerne han disponerer å spille begge veier.
– Vi spilte mot et voksent lag i dag, og et lag som nok hadde litt bedre tid til å forberede seg til denne kampen. Vi spilte en tøff kamp borte søndag, med flyreise, mens de kunne tenke og forberede seg på møtet med oss helt siden de slo Runar i kvartfinalen, forklarer DHK-treneren.

Ingen flyt
Han legger ikke skjul på at de ikke har hatt helt klaff de siste kampene, verken hjemme eller borte mot Nærbø, eller nå i den første semifinalen mot ØIF Arendal.
-Vi var en fin flytsone lenge i avslutningen av serien, og i mot kvartfinalene mot Halden, men akkurat nå får vi ikke maksimalt ut av laget. De individuelle bidragene er ikke på det nivået de må være i slike kamper, og når vi samtidig surrer det til i de kollektive avtale, så blir det sånn som det ble her.

Mario Matic (t.v.) og Magnus Søndenå brukte alle midler for å stoppe Sindre Aho. Foto Roy Johnsen

Aho fikk mye juling
Sindre Aho fikk mye spilletid i Sørheims skadefravær, og ingen kan klage på energien han la i det på banen. Han duellerte, fikk mye juling, men scoret to og hadde syv målgivende pasninger.
-Sindre er en av de fremste på den typen spill, mener Kjelling.
Aho lot seg ikke vippe av pinnen av at ØIF-forsvaret virkelig brukte alle midler for å stoppe ham. Men rundt ham var det ikke like mye som stemte. August Baskår Pedersen på venstrekanten var igjen god, og bidro med syv spillemål. Oskar Olafsson var frisk i satsingene i ankomstfasen, og endte opp med fire mål.
-Vi gjorde for mange feil, og vi fant aldri den fine flyten i det etablerte angrepet. Det har det nok ikke gjort de tre siste kampene, og selv om ØIF var godt forberedt til denne kampen, så gjorde ikke vi halvparten av det vi hadde forberedt oss på, sier Aho.
– Det går litt tråere akkurat nå, og vi må kjempe hardere hver eneste en for å få tilbake, og få ut den nødvendige energien til å snu dette tilbake til vår fordel, legger han til.

DHK-forsvaret, her ved Ola Hoftun Lillelien (f.v.) August Olsen Storbugt og Oskar Olafsson fikk tøffe utfordringer både med strekspiller Fredrik Børm og gjestenes bestemann Mario Matic. Foto Roy Johnsen