Lengte etter å komme i gang med alvoret igjen – slo Haslum i generalprøven – Drammen

Lengte etter å komme i gang med alvoret igjen – slo Haslum i generalprøven

Bak et potte tett forsvar leverte målvakten Sander Drange Heieren en redningsprosent på over 50. Dermed vant DHK 27-21 i treningskampen mot Haslum onsdag kveld.

DHK hadde to veldig gode perioder i en ellers godkjent kamp. Først da de gikk fra 5-5 til 12-7 i første omgang, og da de parkerte Haslum for alvor da de rykket fra 15-13 til 23-14 på ti minutter midtveis i andre omgang. At Haslum bare scoret åtte mål før pause, og at de sto med 15 mål da Sander Drange Heieren overlot målet til Sigurd Smevik de ti siste minuttene, forteller også at DHK har en målvakt i godt slag. 16 redninger på 31 skudd er det god klasse over.

Sande Drange Heieren viste igjen at serieformen er i anmarsj. Mot Haslum hadde han en redningsprosent på over 50. Foto Roy Johnsen

-Periodevis var det kjempebra, og jeg ser nå at vi har fått på plass veldig mye av det vi har trent godt på i spillepausen. Sander storspiller i mål, og forsvarsspillet er topp, og aldri har vi hatt så stor konkurranse om spilletiden som vi har nå. Jeg tror aldri jeg har opplevd noe liknede i min tid i DHK. De tidligere sesongene har vi vært helt inne på beinet når vi har gått inn i de to siste månedene av sesongen, og har avsluttet med åtte-ni friske spillere, forteller Kristian Kjelling.
-Nå har vi en stor gjeng som forsøker å overgå hverandre på hver eneste trening, og når de er påskrudd som de har vært til disse to treningskampene, er det veldig bra, legger han til.
Han har sluppet til mange i treningskampene mot Fold og Haslum, og han har sett at mange forskjellige konstellasjoner fungerer bra.
– Jeg vil ha et lag der mange bidrar i sesongavslutningen, sier han.

Petersen Norberg ble toppscorer med syv mål mot Haslum. Foto Roy Johnsen

Jesper Meinby kan nesten ikke vente til seriespillet kommer i gang igjen. Siste tellende kamp var mot Fyllingen 18. desember, og siden har det vært trening og atter trening. Før det endelig åpnet slik at de endelig fikk spilt mot Runar, etterfulgt av en ny kamppause, før Haslum var motstander onsdag kveld. Tirsdagens kamp mot Bækkelaget ble for øvrig avlyst.
-Jeg lengte veldig etter en kamp som betyr noe igjen. Nå er det en og en halv uke til Arendal-kampen, men jeg synes det også virker som en hel evighet når du har ventet så lenge, sier Jesper.
Han mener laget nå høster av at de både har spilt sammen snart et år, og at de har fått trent mye sammen.
– Vi ser det spesielt på forsvarsspillet. Og så merker vi selvfølgelig at Gøran (Sørheim) er tilbake for fullt. Vi kan spille med høyt tempo med ham på benken, og når han kommer inn på banen, så skrur han bare opp tempoet enda et hakk, forteller Jesper.

Jesper Meinby vekslet mellom høyrebacken og høyrekanten, og scoret til slutt fire mål. Samtidig var han med på å holde forsvaret godt samlet i den andre enden av banen. Foto Roy Johnsen

Han liker at Kristian Kjelling slipper til mange i treningskampene.
– Treningene og treningskampene skal bevise hvem som skal få lov til å starte når det gjelder. Vi vet godt at vi får 15 minutter i hver omgang til å prestere i treningskampene, og så er det opp til Kristian å sette dette sammen når det virkelig gjelder, sier dansken.

Nå skal det raskt nevnes at Haslum manglet markante spillere som Anders Røe og Stian Brevik samt forsvarssjefen Viktor Glatthard. Men DHK manglet Alexander Ørjevik Westby og Espen Lie Hansen. I tillegg forsvant Sindre Aho og Ola H. Lillelien tidlig ut av kampen etter at de fikk hver sine smeller mot hodet.

Sindre Aho har en oppofrende spillestil, og mot Haslum endte det med en albue rett i kjevepartiet. Dermed tilbragte han resten av kampen på benken. Der han satte i samfulle minutter i treningskampen mot Fold fredag. Da var det en øm lyske som plaget han litt. Foto Roy Johnsen