Kruttsterk seier i Arendal – Sørheim med ti målgivende – Drammen

Kruttsterk seier i Arendal – Sørheim med ti målgivende

Med fire tidligere ØIF Arendal-spillere på laget var ikke DHK snauere enn at de slo sørlendingene hele 33-27 på bortebane onsdag kveld.

Sindre Aho, Hermann Gabriel Vildalen, August Baskår Pedersen og Andrè Bergsholm Kristensen har alle en fortid i ØIF Arendal, men denne gangen entret de Sparebanken Sør Arena i DHKs hvite reservedrakter. Hjemmepublikumet passet på å bue hver gang Vildalen hadde ballkontakt, men det lot han seg ikke affisere av.
Og da det hele var over etter 60 minutters spill, gikk de av igjen med en kruttsterk borteseier i lommene.
33-27 ble det etter at det sto 17-16 til Drammen til pause.
– Det var en veldig viktig seier, og det var veldig gøy å vinne her nede. Dette var en nøkkelkamp med tanke på medaljekampen, og fortsetter vi med å ta poeng fra lagene rundt oss, så ser det bra ut, mener DHK-trener Kristian Kjelling.
– Gøy var det også at de kom til kamp etter ti dager spillefri, mens vi har vært på reise til Tsjekkia og oppgjør der vi har tynt mye ut av en tropp som merker både mange kamper og mange vonde kropper, forklarer Kjelling.

Det er lov å være både glad, fornøyd og stolt når du slår ØIF Arendal med seks mål på bortebanen på en onsdag etter et tøft europacup-program for DHK-spillerne. Foto Roy Johnsen

Han så laget i lange perioder før pause spille bra forsvar, men så sviktet det noen ganger da de gikk litt høyere opp på sidebackene. Da kom det noen enkle ØIF-gjennomløpninger.
-Vi slurvet litt akkurat da, men snakket om det i pausen, og fikk vi luket bort dem, så var resten av det vi gjorde utpå banen der mer enn godt nok, oppsummerte Kjelling.
ØIF Arendal startet best etter pause da begge lag fremsto litt rotete. DHK fikk samlet seg først, og hadde en 23-18 ledelse etter ti minutters spill. Resten av omgangen syntes det som de hadde og kontroll med fire og fem måls ledelse, og to Espen Gommerud Våg-mål til slutt sørget for at seieren ble på seks mål.

Fire mål og topp forsvarsspill av Espen Gommerud Våg på turen til Sørlandet. Foto Roy Johnsen

Andrè startet – Sander tok over
Andrè Bergsholm Kristensen fikk tillit i mål mot sine gamle lagkamerater, men tuslet på benken etter null redninger på de tolv første minuttene. Da hadde ØIFs Kristijan JUricic seks redninger, og hjemmelaget ledet kampen 8-6. Sander Drange Heieren overtok, og ble kåret til DHKs beste av en jury i hallen for det han presterte de siste 48 minuttene av kampen.
– Andrè hadde ekstremt dårlige arbeidsbetingelser, og da er det jo fint at Sander kommer inn og setter standarden. Han er i en veldig god steam for dagen, sier Kjelling.
Sander med 13 redninger til slutt mente at kampen ble avgjort for alvor da DHK fikk satt forsvaret, og fikk komme på de raske løpene.
-Vi ble bare bedre og bedre i forsvar, og malte bare på. Supert å ta dem her nede, og få en luke på fem poeng til dem, sa Sander.

Ola Hoftun Lillelien var sikker, og scoret på fem av seks sjanser mot ØIF Arendal. Foto Roy Johnsen.

God Ola
Kjelling delte også ut ros til Ola Hoftun Lillelien som var trygg både i etablert angrepsspill og på kontringene. Fem mål ble det på ham.
– Ola leverte en kjempekamp, sier treneren.
– Jeg er veldig fornøyd, både med situasjonene jeg blir satt opp i det etablerte angrepet, og på kontringene. Det ble en slitekamp der vi var flinke til ikke å la oss stresse da de tok innpå et par mål, og vi bare var tre mål foran da det dro seg til. Vi er veldig lojale mot spillet vårt, og det fikk vi betalt for, mener Ola.
-Og nå blir jo bussturen hjem litt morsommere, mener han
Kjelling løftet også fram Oskar Olafssons forsvarsspill. I lange perioder dekket han nesten alt rommet mellom de to sidebackene, var fremme og ga litt juling, og sammen med Espen Gommerud Våg gjorde han det ubehagelig for ØIF-spillerne.

Ti målgivende og fem mål fra Gøran Sørheim lar seg høre fra en bortekamp mot ØIF Arendal. Foto Roy Johnsen

Sørheim og Aho
Og så kommer vi ikke utenom Gøran Sørheim og Sindre Aho. Aho scoret seks mål og hadde seks målgivende pasninger, mens Sørheim stoppet på fem mål og hele ti målgivende.
– Selvfølgelig var det deilig å vinne denne kampen her nede. De er store og sterke, og vi måtet krige for hvert eneste mål. Men vi har tro på det vi holder på med, og bare malte på, sa Aho til Direktesport etter kampslutt.
Det bør også nevnes at Viktor Petersen Norberg var noe uheldig da han pådro seg direkte rødt kort etter å vært for nær en kantspiller som hoppet inn med fem minutter igjen å spille, og kun en tremåls-ledelse til DHK.