Knuste Haslum – men Westbys skade et skår i gleden – Drammen

Knuste Haslum – men Westbys skade et skår i gleden

Ingen kunne huske sist Drammen slo Haslum med tolv mål, eller om de har gjort det. Men et skår i gleden over 35-23-seieren var Alexander Ø. Westbys alvorlige kneskade.

For knappe 17 minutter ut i kampen fikk Alexander Westby en Haslum-spiller over seg, med full tyngde mot Westbys kne, og man både hørte og skjønte at dette gikk fryktelig galt. Etter at han var iset ned og bandasjert, ble han båret av banen av Gøran Sørheim og Joakim Andre Hykkerud.
Fysioterapeut Marius Hoel ville ikke stille en bombastisk diagnose, men konkluderte med at dette så ille ut.
– Vi må vente til vi har fått resultatene av en MR-undersøkelse i løpet av et par dager, men mye tyder på at dette gikk fryktelig galt. Alexander hørt selv en lyd fra kneet som ikke lover godt, sier Hoel.
Westby rakk å score to mål før han ble hjulpet av banen.

Alle som var i Drammenshallen søndag kveld forsto at skaden Alexander Ørjevik Westby var av det alvorlige slaget. Hvor alvorlig vet man først om noen dager. Til høyre lagets fysioterapeut Marius Hoel. Foto Roy Johnsen.

Forferdelig
Trener Kristian Kjelling likte selvfølgelig ikke det han så.
– Nå må vi vente på den endelige dommen, men det så helt forferdelig ut. Kjempetrist for ham, og kjipt for oss, for han har vært ekstremt fremtredende for oss lenge, sier Kjelling.
På treningen fredag tråkket Kristoffer Raastad-Hoel, lagets andre venstrekant over i ankelen, og han satt på tribunen søndag kveld. Og der blir han nok et par uker. Klart er det at han i hvert fall mister fredagens bortekamp mot Fyllingen. Det betyr igjen at unge Ole-Henry Dahl får sjansen. Han benyttet seg av den mot Haslum, og scoret et flott mål fra kanten sin.

Strålende fornøyd
Om Kjelling syntes det var trist med Westbys skade, var han strålende fornøyd med det laget presterte mot erkemotstander Haslum. Lagene byttet mål i starten, men fra 3-3 dro DHK bare fra. Først til 9-5, og så 17-11 til pause.
Da stemte det meste av det som foregikk foran eget mål, altså forsvarsspillet, nærmest perfekt.
Denne gangen hadde Kjelling valgt en 6:0-variant der trioen Oskar Olafsson, Espen Gommerud Våg og Joakim A. Hykkerud byttet på i midtforsvaret. Trioen var strålende mot Haslum.
Og bakerst leverte Sander Drange Heieren igjen en stor prestasjon i mål. Før han slapp til Sigurd Smevik på slutten av kampen, hadde han reddet 18 av 36 skudd.
For det ble han kåret til banens beste.

Fantastisk av Heieren
-Det er vanskelig å si om dette er en av de beste omgangene vi har spilt i år, men det var i hvert fall veldig bra. Forsvaret var bunnsolid, og bakerst var Sander fantastisk. Jeg hadde sett for meg en jevn kamp som kanskje ikke ville bli avgjort før de ti siste minuttene, men her gjorde vi jo kort prosess, sier Kjelling.
Han forklarer det med at flere og flere presterer samtidig på et høyt nivå for tiden.

Skjøt Tjomsland god
En stund så han spillerne sine var i ferd med å skyte Haslum-målvakten Trond Tjomsland til sitt lags beste spiller. Spesielt ble det veldig mange bom på veldig klare sjanser fra seks meter. Men spillerne justerte seg inn, og til slutt tuslet Tjomsland slukøret på benken, og ble erstattet av Thomas Langerud Kristoffersen. Også han fant DHK-spillerne raskt ut av, og til slutt hadde de scoret hele 35 mål.

Viktor Norberg herjet med Haslum-forsvaret, og scoret på gjennombrudd, distanseskudd fra luften og med noen susende underarmskudd. Ni mål ble det da alt var telt opp. Foto: Roy Johnsen

Toppscorer
Flest sto Viktor Norberg bak ned sine ni mål, og han var en god konkurrent til Sander D. Heieren om å bli banens beste denne gangen.
-Det var utrolig morsomt. Jeg har aldri vært med på å slå Haslum med tolv mål i en tellende kamp noen gang. Vi har vist over tid nå at vi har et veldig høyt nivå inne, og i dag var vi veldig på fra start, forteller Norberg.
Han har funnet seg godt til rette i laget, og han og kjæresten har funnet seg godt til rette i byen. Spillemessig har det gått litt opp og nedi hans egne øyne.
– Jeg er uredd, og når jeg er god har jeg innsats og tæl. Og når jeg ikke er god, da nøler jeg i sånne situasjoner jeg ble satt i mange ganger mot Haslum. Og i dag nølte jeg ikke, og da pekte pilen opp for meg, konkluderer han.

DHK avslutter høstsesongen borte mot Fyllingen fredag.

Jeg er uredd, og når jeg er god har jeg innsats og tæl

Viktor Norberg

Kampfakta:
Drammen – Haslum 35-23 (17-11)

Drammenshallen
Dommere: Mads Dahlby og Markus K. Pedersen.
DHK: Sander D. Heieren og Sigurd B. Smevik – Alexander Ø. Westby 2, Sindre Aho 3, Joakim A. Hykkerud 1, Viktor P. Norberg 9, Jesper Meinby 2,
Gøran Sørheim1, Espen G. Våg 4, Ole-Henry Dahl 1, Oskar Olafsson 4, Lasse L. Thorsbye, Ola H. Lillelien 3, David K. Valderhaug, Nikolai N. Moe 2, Espen L. Hansen 3.
Toppscorer Haslum: Benjamin H. Hallgren 8 (på 23 forsøk).

Øvrige resultater i eliteserien: Ruanr-Nærbø 26-34, Fjellhammer – Sandefjord 30-32, Viking-Halden 22-23, Elverum-Bækkelaget 36-25.
Elverum topper tabellen foran ØIF Arendal, mens DHKs seier gjorde at det nå er fire poeng ned til Bækkelaget på fjerdeplass.