Klare for semifinalene – knuste Haslum – Drammen

Klare for semifinalene – knuste Haslum

Andrè Bergsholm Kristensen hadde en redningsprosent på nesten 50, og ble kåret til banens beste. Den deler han nok gladelig med resten av laget etter at DHK utklasset Haslum36-21 i kvartfinalen i NM.

For der enkeltspillere sto fram i hver sine perioder i seriekampen onsdag, kom DHK som et solid kollektiv til kvartfinalen, og feide et ungt Haslum-lag av banen med utklassingssifrene 36-21. Hadde de ikke skrudd av litt på både intensitet og konsentrasjon de siste ti minuttene, ville både redningsprosenten til Bergsholm Kristensen og seierssifrene vært enda høyere.
Men hvem bryr seg om det når DHK igjen er i en semifinale i NM.
– Det var virkelig morsomt å se spillerne fikk vist fram all den kompetansen de innehar, og at alle var påskrudd samtidig. Det er nok den største forskjellene fra den knappe serieseieren onsdag, sier trener Kristian Kjelling.

Trener Kristian Kjelling var veldig fornøyd med at alle spillerne var påskrudd samtidig. Da var de så mye bedre enn Haslum som sluttresultatet tilsier. Foto Roy Johnsen.

At alle var påskrudd kan man lese enkelt av kampens fakta. DHK ledet 7-2 før det var spilt åtte minutter. Det sto 2-2, men det var hjemmelaget som gjorde feilene og bommet på skuddene. Og da var ikke DHK vanskelig å be. Fram til 14-7 etter 21 minutter gikk det meste på skinner, men en svak avslutning på omgangen, med utvisninger og svakt undertallsspill, i tillegg til forsøk på å skyte hjemmelagets målvakt Trond Tjemsland til en potensiell cup-helt.
Dermed er den eneste svake perioden i kampen nevnt. Resten var det høy klasse på.
Forsvaret var bunnsolid. Ikke bare blokkeringer og styringer av skudd, men flere ganger leste de spillet og stjal ballen.
– Jeg har sett litt video i det siste for å se hvordan jeg skal forbedre den delen av spillet mitt, og i dag fungerte det veldig bra. Jeg tok noen viktige dueller, og fikk betalt for det, og synes jeg gjorde en god forsvarskamp. Når vi tillegg har målvakter som våger å kaste de lange ballene selv om situasjonen synes trang, så er det bare moro. I dag ble jeg skikkelig sliten, og hadde antydning til småkrampe i leggene på slutten, røper Ola Hoftun Lillelien.
Høyrekanten sto igjen med syv mål da det hele var over.

DHK-spillerne klapper litt for seg selv og litt for de trofaste DHK-supporterne som hadde møtt opp for å støtte dem i Nadderud Arena søndag kveld. Foto Roy Johnsen

På motsatt side, på venstrekanten, viste også August Baskår Pedersen mye av det som bor i ham. Tøft, men samtidig smart forsvarsspill av ham også, og løpsvillig på kontringene. Fire mål signerte han.
– Jeg spilte så dårlig i seriekampen onsdag. Da var jeg ikke på. Denne gangen jaktet jeg revansje, og hadde veldig lyst til å spille en god kamp, og ikke minst vise hvilket nivå jeg har inne. Det har jeg ikke helt klart så langt i høst, sier Baskår Pedersen.
Han mener det er helt avgjørende at DHK får satt forsvarsspillet, og får til sitt kontrings- og ankomstspill.
– Ingen andre lag i Norge er bedre enn oss på akkurat det, mener han.
-Det er sånn at det er hele tiden oss selv det kommer an på. I dag leverte vi 45-50 veldig gode minutter, og da vinner vi med 15 mål, sier han.

August Baskår Pedersen nærmer seg det nivået han mener han bør være på hele tiden. I kvartfinalen plaget han Haslum-spillerne både i forsvar og i angrep. Foto Roy Johnsen.

DHK ledet 15-10 til pause i seriekampen i Drammenshallen også, men da var de ikke våkne da andre omgang startet. Søndag kveld var de imidlertid absolutt til stede. 15-10 ble til 20-10, og tolv minutter ut i den siste omgangen sto det 25-13. Da hadde Hermann Gabriel Vildalen hatt en god periode. På samme måten som Viktor Petersen Norberg hadde en god og avgjørende periode før pause. Betryggende er det også å se at Oskar Olafsson forvalter den gode formen han tydeligvis er i. Fem mål igjen lar seg høre fra han som ble kåret til banens beste i seriekampen hjemme.
En som ble bedre og bedre utover i kampen, var strekspiller August Olsen Storbugt som oftere og oftere finner de gode situasjonene. Fire mål ble det på han også.
– Å slippe inn bare ti mål før pause var bra gjort. Når vi i tillegg var mye mer lojale mot alt, og var mer direkte og lot ballen gå fort, ble dette helt annerledes enn opplevelsen onsdag, mener han.

Kampfakta, kvartfinale NM:

Haslum HK- Drammen HK 21-36 (10-15)
Nadderud Arena – 602 tilskuere.
Dommere: Jørgen Jørstad og Mads Dahlby Fremstad.
DHK: Andrè Bergsholm Kristensen (spilte 60 minutter) og Sander Drange Heieren – Kristoffer Raastad – Hoel 1, August Baskår Pedersen 4, Sindre Aho, Hermann Gabriel Vildalen 7, August Olsen Storbugt 4, Viktor Petersen Norberg 4, Markus Foslund Niva, Gøran Sørheim2, Espen Gommerud Våg 1, Oskar Olafsson 5, David Kalvø Valderhaug, Ola Hoftun Lillelien 7.
Toppscorer Haslum: Leopold Mortvedt Nicolaus 4.