Kampreferat: DHK-Haslum NM semifinale – Drammen

Kampreferat: DHK-Haslum NM semifinale

Eventyret fortsetter

Gårsdagens kamp vil sitte i minnet for mange, veldig lenge.

Dette var en kamp som bøy på nerver, sinne; et veldig høyt håndballtempo og en trillebår full av glede for alle Drammensere. Man kunne nesten tro at det var skjebnen som hadde bestemt at vi skulle få et nytt forsøk i Spektrum, nøyaktig ti år siden vi sist vant cupen. Men det er ikke skjebnen som vinner håndballkamper. Det som trengs er en god dose klister, en bråkete hall, utespillere laget av stål og noen sabla gode keepere.

Kampen begynte med en rett venstre for gutta våre. I løpet av få minutter viste «tavla» 1-5 til Haslum. Haslum gikk ut i «hundre» og våre egne ble nok litt tatt på sengen i åpningsminuttene.

– Vi kommer ut av det veldig dårlig fra start. Haslum er best de første 30 minuttene. Sa Kristian etter kampen.

Det ble kniving om ledelsen helt inn til pause og angrepsspillet vårt lugget en del, i kombinasjon med en ganske habil borte-keeper.

Det er et kollektivt ansvar. Vi bommer litt i forsvar, klarer ikke å komme i brudd på de og vi står og jobber litt for oss selv. Var Mathias sin konklusjon etter kampen.

I andreomgang sitter spillet litt bedre, men cup er cup og nervene er i høyspenn. Det blir en jevn kamp, til stor glede for alle nøytrale og til rene tortur for Drammensere og tilreisende Haslum-supportere. Alle som har kommet blir også vitne til et kombinasjonsspill mellom Christian Spanne og Gøran Sørheim som får layup i basketball til å se ut som finsk fjernsynsteater. Et fantastisk mål hvor Christian kommer hoppende inn i 6-meteren, fakker – finter et skudd før han legger ballen 45 grader inn til Gøran som kommer i hundre – fakker ballen i lufta og skårer. Nydelig.

Og det er jo slik i eventyr og idrett at det skapes situasjoner som er nærmest en klisjé men fortsatt veldig virkelig og helt utrolig. Kapteinen Johannes Hippe, som har vært med på en veldig turbulent reise siden han kom til dhk; som får æren av å sette inn matchvinnermålet. Og selvfølgelig er det keeper-veteran Mathias Kolstad Holm som redder straffe i det klokken slår 60. spilte minutter.

Oppsummert: Helt rått. Vi gleder oss til fortsettelsen.