Gamblet og tapte – ute av e-cupen – Drammen

Gamblet og tapte – ute av e-cupen

DHK tapte 29-21 i den andre kampen mot Kolstad i europacupkvalifiseringen.

DHK spilte til godkjent i en drøy omgang mot Kolstad denne gangen også, men sleit mer og mer med å score mål jo lenger kampen varte. Da la Kristian Kjelling det siste kortet på bordet i et forsøk på å få laget inn i kampen igjen. Men syv mot seks-spillet han sendte spillerne ut i fungerte over hodet ikke. Feilene florerte, Torbjørn Sittrup Bergerud i Kolstad-målet leverte matchvinner-redninger på veldig gode DHK-sjanser, og lagkameratene hans kunne løpe DHK i senk. Eller de trengte ikke løpe langt i det hele tatt, men scoret i tomt mål fra egen seksmeter.
Til slutt vant de fortjent 29-21, og 57-47 sammenlagt.
– Vi måtte bare gamble. Vi sleit veldig angrepsmessig, og ble duellert ut. I tillegg klarte vi ikke lage mål på Bergerud, og vi ble straffet veldig for feilene vi gjorde, forklarer trener Kristian Kjelling.
-Det hjelper ikke å spille god håndball i perioder når vi brenner så mange sjanser som vi gjorde i kveld, legger han til.

DHK kom til nok gode sjanser mot Kolstad, men skjøt målvakten Torbjørn Sittrup Bergerud til sin beste spiller på hans gamle hjemmebane. Her er det Espen Gommerud Våg som forsøker seg. Foto Roy Johnsen.

Kjelling forklarte det svake syv mot seks-spillet med at Ola Romsaas ikke har stått i dette spillet i det hele tatt. De to som er drillet i det spillet på venstrebacken, manglet søndag. Hermann G. Vildalen er fortsatt ute med skade, og Oskar Olafsson takket for seg halvveis i kampen på grunn av sykdom. Da var det Romsaas som ble stående og måtte ta mange av satsningene. En Romsaas som har vært ute av spill i flere sesonger nå med jumpers knee, og som matches forsiktig både i trening og i kamp på vei tilbake fra skaden.
Mot Kolstads veldig gode forsvar, med Magnus Gullerud og Vetle Eck Aga i sin midte, kom høyreiste Romsaas til kort.
-Innsatsen har jeg ikke noe å klage på, men jeg er skuffet over at vi ikke klarer å ta ut mer av potensialet vårt mot et så godt lag som Kolstad, sier Kjelling.

Andrè Bergsholm Kristensen hadde en redningsprosent på tett opp mot 50 før pause. Foto Roy Johnsen.

DHK havnet raskt bakpå i denne kampen, men jobbet seg inn igjen, og gjorde førsteomgangen jevne. Andre Bergsholm Kristensen har holdt et veldig høyt nivå på spillet sitt i hele august, og fulgte opp med en ny storkamp søndag kveld.
– Andrè var helt fantastisk, mener Kjelling om målvakten som reddet 19 av 45 skudd denne kvelden.
I første omgang lå han så nærme 50 prosent det går an å komme etter tolv redninger på 25 skudd.
Kolstad ledet 8-3, men DHK fikk kontakt på 9-9 da Gøran Sørheim scoret på en flyver etter oppspill fra Markus Foslund Niva. Men de tekniske feilene florerte ut omgangen, og Kolstad gikk til pause med ledelse 13-11.
De tekniske feilene preget også starten på andre omgang, i tillegg til at Sittrup Bergerud i Kolstad-målet spilte på seg mer og mer selvtillit.
– Han viste hvorfor han er Norges klare førstevalg i mål, mener Kjelling.

Da DHK havnet fem mål bak, på stillingen 19-14, valgte DHK-treneren det han karakteriserte som gambling, nemlig å spille med åpent mål, og syv mot seks i angrep.
13 minutter senere ledet Kolstad med ti mål etter å ha løpt DHK i senk etter enda flere feil og mange Sittrup Bergerud redninger.
At det bare ble 29 baklengs skal Bergsholm Kristensen ha det meste av kreditten for.
Men han innrømmer at å løpe mellom mål og innbytterbenken, og så med en spurt tilbake i målet når laget mistet kontroll på ballen i angrep, ikke er optimalt for en målvakt. Søndag havnet tre baller i tomt mål uten at Andrè rakk å komme på plass. I tillegg til en håndfull der han kom seg i mål, men Kolstad-spillerne kom alene med ham.
-Jeg hadde innbytterpuls de siste 20 minuttene, og det var ikke like enkelt å finne roen og orientere seg i mål mellom hver spurt tilbake i målet. Det blir litt annerledes enn når man får ro til å lese spillet og spillerne, posisjonere seg og så handle ut fra det, forklarer målvakten.
Han var DHKs beste i den første kampen i Trondheim, og fulgte opp med like bra spill i returkampen på hjemmebane.
-Det har løsnet litt, jeg spiller med selvtillit, og det er morsomt å få det til å kamp, sier målvakten.

Sindre Aho er en modig spiller, og utfordret Kolstad-forsvaret gang på gang. Ofte ble det stopp i møtet med blant andre Magnus Gullerud som her forsøker å feste et godt tak rundt livet til Aho. Foto Roy Johnsen.

DHKs neste kamp er seriekampen hjemme mot ØIF Arendal tirsdag 13. september klokken 19.15.