Fikk sin revansje – slo Halden med åtte mål – Drammen

Fikk sin revansje – slo Halden med åtte mål

DHK fikk sin revansje over Halden. Etter hvert. For igjen trengte laget en omgang på å komme i gang. Men etter pause var det ingen tvil, og seieren ble på hele 37-29.

• – Vi manglet det siste lille både i forsvar og i angrep i første omgang, både intensitet og samspill måtte opp. Da vi fikk orden på det, og kom oss opp på riktig nivå på alt vi gjorde, så stengte vi først, og så fikk vi løpt på dem. Da løsnet det for oss, og da sleit Halden, mener August Olsen Storbugt.
    Han var oppe mot gamle lagkamerater, og innrømmer at poengene smakte godt.
    – Spesielt etter at vi tapte for dem der nede. Sånn sett betyr nok de to poengene mer for meg enn at jeg var med og slo gamlelaget, forklarer han.
August Olsen Storbugt syntes å legge litt ekstra i nærkampene mot gamle lagkamerater. Her er det Hannes Nystrøm som får kjenne at Olsen Storbugt har brukt noen timer i styrkerommet etter overgangen til DHK. Foto Roy Johnsen.

Jevnt før pause
Tre ganger Espen Gommerud Våg fra streken gjorde at det sto 3-3 allerede etter fire minutter, og en periode med noen bom, noen ekle tekniske feil og få redninger av Andrè Bergsholm Kristensen gjorde at Halden holdt følge til 12-12. Sander Drange Heieren kom inn i DHK-målet etter 24 minutter uten at det ble så veldig mange flere redninger. Mål i mot ga avkast hver gang, og dermed fikk ikke DHK det ønskede løpespillet som ofte utmatter motstanderne.
-Jeg føler at vi er i en fase der vi trenger å øve på samhandling i kampen, og også denne gangen ble vi bedre og bedre utover i kampen. Vi fikk skrudd til noen detaljer inn mot pause, og fikk rettet opp mye etter pause, forklarer trener Kristian Kjelling.

Oskar Olafsson fikk tillit fra start, denne gangen også i angrep, og han svarte med fire, flotte spillemål. Foto Roy Johnsen.

Ledet med ti mål
Resultatet av justeringene kom fra første kast etter pause. DHK skrudde opp tempoet i alt de gjorde. Drange Heieren fikk noen redninger, og kontringsmålene kom på rekke og rad. Halden-spillerne syntes slitne, og sleit i lange perioder med å komme til gode sjanser. Etter 40 minutter sto det 24-18, og da var det egentlig bare Haldens Joshua Krohn Grace (ni mål) som utgjorde noen trussel. Men han og ble sliten, og med en frisk Sindre Aho ledet DHK hele 32-22 med ti minutter igjen å spille. Aho ydmyket også haldenserne da han stakk fra innbytterbenken på et Halden-avkast, og stjal ballen og scoret enkelt.
Uforskammet frisk virket Aho etter at han testet positivt på korona tirsdag formiddag.
– Jeg har ingen symptomer, og føler meg ellers i veldig bra form for tiden. Jeg har forberedt meg godt på andre halvdel av sesongen, og føler meg pigg. At vi igjen bruker litt tid på å sette kampen, er noe vi må lære av. Det viktigste er likevel å være best til slutt, mener Aho.
Han var fjerdemann i DHK-troppen som testet positivt i løpet av de tre siste dagene. I en lang rekke av mange. Ola Hoftun Lillelien var først ute av de som sto igjen, deretter Markus Foslund Niva, Aho, og på kampdagen meldte Gøran Sørheim at han var tredjemann ut i sin lille familie på tre.
– Bortsett fra et par spillere er det vel nå bare støtteapparatet som ennå ikke har testet positivt, sier Kristian Kjelling.
Verdt å merke seg er det at Runar på bronseplass i serien, tapte 32-28 hjemme for Nærbø onsdag kveld. Og at et desperat Haslum i bunnstriden tapte 28-27 hjemme for Kolstad.
Runar-tap betyr at DHK nå igjen har seks poeng ned til laget som jager dem i sølvkampen.

Espen Gommerud Våg var feilfri i angrep, og scoret fem mål på fem skudd mot Halden. Foto Roy Johnsen

Viktig dag
Torsdag blir en viktig dag for DHK med tanke på europacupkampen borte i Russland lørdag. Utenriksdepartementet opprettholder foreløpig rådet om ikke å reise til russernes grenseområde til Ukraina, men DHK får foreløpig ikke noen støtte fra Det europeiske håndballforbundet som sier at de kan følge UD sitt reiseråd, og bli hjemme.
EHF sier derimot i en melding som omhandler hele situasjonen i øyeblikket: EHF har foreløpig ikke grunnlag for en omlegging eller flytting av kampen Krasnodar vs Drammen denne lørdagen, og kampen forblir derfor planlagt for Krasnodar foreløpig.

Dermed må DHK selv velge om de uteblir, eller om de overser UD sitt reiseråd, og likevel reiser til konfliktområdet for å spille returkampen.
DHK vant hjemmekampen med 14 mål, 37-24.

Sindre Aho var igjen viktig for DHK, og delte toppscorertittelen i kampen med Ola Hoftun Lillelien. Begge med seks mål. Gøran Sørheim og Oskar Olafsson scoret fire hver. Foto Roy Johnsen.