Feilet ikke mot Haslum – Gommerud Våg tatt ut på rekruttlandslaget – Drammen

Feilet ikke mot Haslum – Gommerud Våg tatt ut på rekruttlandslaget

Først sang DHK-spillerne for 33-26-seieren over Haslum, og to nye poeng og en solid andreplass på tabellen. Så sang de for Espen Gommerud Våg som er tatt ut på rekruttlandslaget. Og så var alle glade for at det venter en kort juleferie.

-Jeg vet at alle spillerne og vi i støtteapparatet unner Espen dette. Det er høyst fortjent, og jeg håper han benytter sjansen og setter spor etter seg på samlingen, sier trener Kristian Kjelling.
Hovedpersonen selv legger ikke skjul på at han ble tatt litt på sengen mandag kveld.
-Dette kom veldig overraskende, og var ikke i mine tanker i det hele tatt. Jeg fikk en melding fra Andrè (Bergsholm Kristensen ) der han gratulerte meg, og det skjønte jeg ikke helt. Så jeg måtte gå inn og sjekke mailen min for å se om det lå noe der. Og det gjorde det jo, forteller Espen.
Rekruttlandslaget møtes til samling, uten landskamper, den første uken i det nye året, og Espen reiser sammen med lagkameratene Andrè Bergsholm Kristensen, Hermann Gabriel Vildalen og August Baskår Pedersen.
Gommerud Våg står registrert med seks ungdomslandskamper, dobbeltkamper mot Tsjekkia, Egypt og Ungarn helt tilbake i 2013.

Espen Gommerud Våg fikk tidvis røff behandling i Haslum-forsvaret. Her er det Benjamin Hallgren som forsøker å stoppe ham. Foto Roy Johnsen.

Kun ett mot Haslum
Han var beskjeden da DHK møtet Haslum i årets siste seriekamp, borte i Nadderud Arena tirsdag kveld. Da scoret han ett mål i en kamp som DHK til slutt vant 33-26.
-Det ble en kamp som bare kan karakteriserer som grei fra vår side. Vi var tidvis gode, for så å være dårlige. Slett ingen imponerende forestilling av oss. Vi manglet energi, og jeg tror veldig mange nå ser fram til en kort ferie og en periode med egentrening før vi møtes igjen i begynnelsen av januar.
-Vi fikk nok tynt ut det siste av kroppene og hodene nå, og vi gjorde en profesjonell jobb, sier Gommerud Våg.

Espen Gommerud Våg mener det først og fremst er forsvarsspillet hans som har gjort ham landslagsaktuell. Her tar han seg av Aleksander Høines, en av Haslums beste tirsdag kveld. Foto Roy Johnsen.

Dårlig start
DHK fikk ingen god start på kampen mot et desperat Haslum-lag. Nest sisteplass på tabellen med sine åtte poeng er uvant kost for bæringene. DHK fikk tidlig hjelp av dobbeltutvisning hos hjemmelaget til å komme à jour, og fra 9-7 etter et kvarter, så ledet de resten av kampen. Før pause var de igjen tålmodige i angrepsspillet, og det ga et oppjaget hjemmelag når de omsider fikk ballkontroll. De ga mange feil og bomskudd, og DHK kunne lede hele 19-12 halvveis.
De hører det også med til historien at målvakten Andrè Bergsholm Kristensen hadde en fot eller et bein på veldig mange av de skuddene som gikk i mål. Totalt i kampen endte han opp med en redningsprosent på imponerende 40!

Gøran Sørheim tok tak i kampen da Haslum nærmet seg midtveis i andre omgang. Fem mål og syv målgivende pasninger ble det på Sørheim. Foto Roy Johnsen

Mye syv mot seks
Haslum spilte veldig mye syv mot seks i angrep, og med åpent mål, var ikke Bergsholm Kristensen snauere enn at han scoret to ganger i det åpne målet fra egen målgård. Og det trengte DHK for starten på den andre omgangen var ikke god. Kun ett spillemål ved siden av Bergsholm Kristensen ble notert de første tolv minuttene. Haslum tok invitasjonen, og var på et tidspunkt kun fire mål etter. Men Gøran Sørheim gikk igjen foran, og dro blant annet med seg Viktor Petersen Norberg til en flott avslutning på kampen, og disse to dro de andre med seg på et tempo hjemmelaget ikke matchet. Og plutselig var DHK både syv og åtte mål foran.
-Kampen døde litt i pausen, og så var det jo helt dødt i hallen. Dermed klarte vi ikke helt å følge opp etter pause. Det var ikke pent det vi gjorde, og det var ikke morsomt, men vi red det av og tok en viktig seier. Det gjør meg så stolt av denne gjengen det vi har vært igjennom denne høsten, med mange kamper, mange skader og mye vondter. Det er den fineste gjengen jeg har vært borti, både når det gjelder treningsvilje og hvor sammensveiset de er, sier Kjelling.
Selvfølgelig kjempeglad for poengene tirsdag kveld.
-Jeg har selv vært med på å tape en slik kamp foran en julepause med påfølgende spillefri på grunn av et mesterskap for landslaget. Da har du god tid til å gruble og irritere deg over det. Men spillerne var igjen profesjonelle, og da kan vi bare kose oss og nyte dette en stund, legger han til.

Hermann Gabriel Vildalen scoret ni ganger mot Haslum, og har 42 mål på samvittigheten på de tre siste kampene. Med 112 mål på 15 serierunder troner han øverst på toppscorerlisten med en kamp mindre spilt enn de to Kolstad-spillerne som jager ham. Foto Roy Johnsen.

Kampfakta:

Haslum- Drammen HK 26-33 (12-19)
Nadderud Arena – ingen tilskuere.

Dommere: Petter E. Lia og Sondre Liltvedt.
DHK: Kristoffer Raastad- Hoel 1, August Baskår Pedersen 4, Sindre Aho 1, Hermann Gabriel Vildalen 9, August Olsen Storbugt 2, Viktor Petersen Norberg 6, Gøran Sørheim 5, Markus Foslund Niva, Espen Gommerud Våg 1, Oskar Olafsson, Ola Hoftun Lillelien 2, Endre Svåsand, Henrik H. Hagen, David Kalvø Valderhaug.
Toppscorer Haslum: Anders Røe og Nikolai Strickland, begge 6.

Øvrige eliteserieresultater tirsdag:
Tønsberg Nøtterøy – Runar 25-27, Kolstad-ØIF Arendal 27-24, Bergen-Elverum 23-30, Fjellhammer – Halden 28-27, Bækkelaget-Nærbø 30-39.