Feiende flott håndball – men Elverum vant til slutt – Drammen

Feiende flott håndball – men Elverum vant til slutt

Skuffelsen sto å lese i øyene til samtlige DHK-spillere etter at Elverum scoret vinnermålet til 34-33 med seks sekunder igjen å spille.

-I dag ble vi ranet, mer enn det kan jeg ikke si, sa trener Kristian Kjelling etter at Elverum snudde DHKs firemålsledelse til seier i sluttsekundene.
For det store samtaleemnet etter kampen var prestasjonen til de to dommerne Lars Jørum og Håvard Kleven. De ble da også stående lenge og diskutere både med fagfolk og vanlig publikummere etter kampslutt.
Kjelling lot seg ikke friste til å henge seg på.
– Jeg har ingen kommentar til dømmingen.
Han var mer opptatt av prestasjonen til eget lag, og der var det ikke langt mellom godordene.
– Det var en fantastisk kamp av oss, og vi leverte 60 minutter flott håndball i en veldig god eliteseriekamp. Jeg sa til spillerne i garderoben at de var dritgode, og at jeg var stolt av det de leverte, sa Kjelling.
Han har en stund følt behov for å vektlegge mer og mer angrepsspill på treningene, og fikk svar tilbake mot Elverum.
– Vi scoret nok mål, men vi klarte ikke demme opp for deres spill det siste kvarteret, mente Kjelling.

Hermann Gabriel Vildalen ble DHKs toppscorer med ti mål, åtte spillemål og to fra syvmetermerket. Men han bommet også to ganger fra det samme merket etter pause. Foto Roy Johnsen

Det var nok av situasjoner som kunne diskuteres. Espen Gommerud Våg fikk direkte rødt kort etter 32 minutter i noe som så ut som overspilling av Elverum-spilleren. I en kamp som slett ikke var stygg fikk DHK 6 x 2 minutter, mens Elverum kun fikk tre utvisninger. Med Gommerud Våg på tribunen de 28 siste minuttene av kampen, og med tidlig 2×2 minutter på den andre strekspilleren, nykommeren August Olsen Storbugt, ble det litt uro i rekkene, og DHK måtte avslutte med Oskar Olafsson på streken.
Der og klarte han seg bra.

Lagene byttet mål i starten, og det var jevnt helt til DHK begynte å bomme. Da tok Elverum ledelsen 10-7. Så begynte Sander Drange Heieren å storspille i mål, forsvaret kom offensivt og vant noen baller, og med smart angrepsspill og god uttelling, ledet DHK 16-14. Selv ikke noen dumme utvisninger, blant annet for feil innbytte, klarte å rokke ved ledelsen, og til pause sto det 20-17 til hjemmelaget.

August Baskår Pedersen viste seg fra for første gang i DHK-drakten i Drammenshallen, og spilte en god kamp. Topp forsvarsspill og ni spillemål ble det på venstrekanten som ikke har gjennomført en hel treningsøkt siden i mai på grunn av skader. Foto Roy Johnsen

-Men så er det det å være best helt til slutt, da. Det har Elverum vist over lang tid at de er veldig flinke til, og de gjorde det igjen. 2-minuttere og straffebommer av oss, mens de satte sine. Så lite skilte. Men jeg måtte si fra til dommerne at jeg synes fordelingen av utvisninger ble vel skjev i denne kampen, sa August Baskår Pedersen.
Han scoret til slutt ni mål i DHK-debuten. Og det uten å ha gjennomført en hel treningsøkt siden i mai. En trøblete lyske og vond skulder har holdt ham unna en normal sesongoppkjøring. Det syntes ikke i de 60 minuttene mot Elverum. Kun et kort innhopp fra Kristoffer Raastad-Hoel, så sto Baskår Pedersen resten. I tillegg til de ni målene, tok han på seg en krevende jobb i DHKs offensive forsvar.
– Jeg holdt på å dø der ute, innrømmet han etter kampslutt.

Gøran Sørheim var beskjeden, og scoret kun ett mål, men han hadde fem målgivende pasninger. Så vil det nok diskuteres lenge i Dammen om det var en riktig dommeravgjørelse da han i sluttminuttet ble avblåst for for mange skritt på en kontring. Sekunder senere scorer Elverum vinnermålet. Foto Roy Johnsen

Der Sander Drange Heieren leverte de avgjørende redningen før pause, ble det lengre mellom dem den siste halvtimen. Da var det Elverums målvakt Thorsten Friis som stjal showet. Tre straffekast reddet han fra Hermann Vildalen (2) og Ola Lillelien, i tillegg til flere andre matchvinnende redninger. Og mens DHK sleit, spiste Elverum opp ett og ett mål. Til det sto 33-33 med under et minutter igjen å spille. Da blir Gøran Sørheim avblåst for for mange skritt da han setter i gang DHKs aller siste angrep i kampen, og i det påfølgende Elverum-angrepet er det ungarske Dominik Mathe som blir matchvinner med sitt tiende mål for kvelden.
Seks sekunder før slutt.
– Vi spilte veldig bra, og hadde god kontroll. Men så ble vi kanskje litt stresset, og fant ikke helt balansen med det å holde ballen i gang for å få tiden til å gå, og det å være offensive nok til å komme til de gode sjansene, sier timålsscorer Hermann Gabriel Vildalen.
-Det var gøy å spille kamp igjen, og det var gøy å være tilbake i Drammenshallen. Men det var kjipt å tape med ett etter en så god kamp av oss.

Det var ikke her på tribunen Espen Gommerud Våg ønsket å tilbringe nesten hele andre omgang av serieåpningen mot Elverum. Et direkte rødt kort sendte ham dit. Før det hadde han vært god, og scoret tre flotte mål. Foto Roy Johnsen.