Feide over Fold – vant 34-20 – Drammen

Feide over Fold – vant 34-20

DHK kom skjerpet til treningskampen mot Fold, og vant 34-20. Allerede etter 15 minutter ledet de 12-2.

DHK startet oppkjøring til serien med den første av tre treningskamper fredag kveld. 1. divisjonslaget Fold HK hadde invitert serietreeren i eliteserien til flotte Leikvollhallen i Asker, men de ble parkert skikkelig fra start av et konsentrert og spillesugent DHK.
– Jeg er veldig fornøyd med tilstedeværelsen og at alle var så påskrudd som de var fra start. Det ble en veldig intens start, og så er det nok litt naturlig at det faller litt utover i en slik treningskamp. Men alt i alt strålende levert, og spesielt med et konsentrert forsvarsspill der vi igjen fikk Gøran (Sørheim) framme, og der vi regulerte høyden flott, sier Kjelling.

Ola Lillelien plaget hjemmelaget Fold med sine lynhurtige kontringer, og ble DHKs toppscorer med elleve mål i treningskamper fredag kveld. Foto Roy Johnsen

Før det var spilt et kvarter ledet DHK 12-2, først og fremst etter fremragende og dynamisk forsvarsspill og lynhurtige kontringer. Ola Lillelien var skikkelig på hugget, og scoret syv av de tolv første målene.
-Det var ordentlig deilig å være i gang igjen, og jeg tror alle er veldig fornøyde med at vi igjen kan spille kamper, sier Ola.
Han er glad for all styrketreningen han har lagt ned i spillepausen, for det trengte han, mener han.
– Og så var det deilig å få løpt ordentlig i kamptempo igjen. Det trengte vi alle sammen.
Ola også skrøt av forsvarsspillet som ble vist i lange perioder i Leikvollhallen. Noe som nok frustrerte Fold-spillerne som sto igjen og så DHK-spillerne stikke på kontringer.
– Det var godt å få spilt igjen med Gøran foran. Det presset dem til å gjøre mange feil som vi straffet dem hardt for, sier Ola.

Joakim A. Hykkerud og Espen G. Våg var med på å holde et høyt nivå på forsvarsspillet i treningskampen mot Fold. Foto Roy Johnsen

Det sier nok mye om kvaliteten på forsvarsspillet at målvakten Sander D. Heieren ikke trengte å ta fram mer enn to redninger det første kvarteret. DHK-spillerne tvang Fold til mange tekniske feil, og straffet dem med å løpe dem i senk.
Da kvarteret var spilt, valgte trener Kristian Kjelling å bytte hele laget, og kvaliteten på alt, både forsvarsspill og etablert angrepsspill, falt akkurat de få prosentene til at Fold kom litt inn i kampen.
Til pause sto det 19-11 til DHK.

Sander Drange Heieren var lenge arbeidsledig i første omgang fordi forsvaret foran ham var så bra. Etter pause viste han gjennom mange gode redninger at serieformen er på vei tilbake. Foto Roy Johnsen

Kjelling byttet tilbake til en tilnærmet startoppstilling igjen etter pause, og mye liknet begynnelsen av kampen. I tillegg fikk Drange Heieren vist at en gryende serieform er på vei, og han hadde flere flott redninger på veldig gode sjanser. Halvveis ut i andre omgang, på stillingen 25-14 fikk ungguttene igjen sjansen, og de sørget for at nivået ble opprettholdt helt til sluttsignaler lød slik at de også vant sin kamp i kampen.
Kjelling hvilte Sindre Aho, mens Espen Lie Hansen ikke var med i troppen på grunn av en skade.
DHK spiller ny treningskamp mot Bækkelaget i Oslo tirsdag, mens Haslum venter onsdag. Også det på bortebane.