DHK klare for semifinalen – vant også borte i Sveits – Drammen

DHK klare for semifinalen – vant også borte i Sveits

August Baskår Pedersen var syk i den frørste kampen mot Suhr Aarau. I bortekampen derimot var han helt outstanding, og scoret åtte mål da DHK også vant bortekampen mot sveitserne. Dermed blior det semifinaler mot eliteseriekollega Nærbø.

Det var høy stemning og glade spillere, trenere og ledere i garderoben etter at også denne spennende kampen gikk i DHKs favør.
– De var både slitne og glade, og jeg er både fornøyd og stolt over det vi har levert nå over to kamper på dette nivået, forteller Kristian Kjelling.

Han var også veldig fornøyd med at August Baskår Pedersen var tilbake for fullt etter sykdommen som satte ham utenfor i hjemmekampen.
-Han var bare helt strålende, ikke bare med alle målene, men også godt forsvarsspill, mener Kjelling.
Selvfølgelig veldig glad for semifinaleplassen.
Mot Nærbø!
Men han hadde et lite men på leppene.
-Vi er selvfølgelig veldig stolte og fornøyde med å ha gått til semifinalen. Men det morsomste med europacupspill er selvfølgelig å møte lag du sjelden eller aldri spiller mot. Og det å reise til andre land og konkurrere. Men det er gledelig for norsk håndball at vi nå er sikret et lag i finalen, og vi gleder oss veldig til å møte Nærbø i to kamper der nettopp en finaleplass ligger i potten, fortsetter DHK-treneren.
-Vi kjenner dem godt, og de kjenner oss, legger han til.
DHK starter med hjemmekamp 23. april, mens bortekampen på Nærbø spilles 30. april.

Fysisk og taktisk
Suhr Aarau prøvde seg med det meste av taktiske varianter i forsvar med både 5:1 og 3:3, og i angrep spilte de hele andre omgang syv mot seks.
Uten at noe av det hjalp.
Riktig nok fikk hjemmelaget lov til å lede fram til det var spilt 21 minutter, men aldri med mer enn ett mål.
På DHKs første kontring i kampen, etter 21.30 spilte minutter, scoret August Olsen Storbugt ledermålet til 8-7, og siden var DHK i føringen hele kampen
På det meste med fire mål, og med det seks mål sammenlagt.

Gøran Sørheim var strålende mot Suhr Aaraus offensive forsvar, og scoret seks mål da DHK også vant bortekampen. Her fra hjemmekampen. Foto Roy Johnsen

Det var også spennende om DHK ville klare å score mer enn 29 mål, for det var nødvendig hvis kampen endte med et tomålstap. Med 30 mål eller flere, ville DHK kunne tåle å tape med to mål.
Men det var det aldri snakk om.

Fant åpningene
Hjemmelaget spilte lenge tøft i forsvar, og kneblet DHKs skyttere i starten. Verken Oskar Olafsson, Herman Gabriel Vildalen eller Viktor Petersen Norberg kom til gode sjanser, og mange skudd havnet i Aaraus forsvarsblokk.
Men DHK fant hullene likevel, og de fant først og fremst August Baskår Pedersen på venstrekanten i etablert angrep. Gang på gang satte han ballen bak hjemmelagets målvakter som byttet på denne ettermiddagen.
Gøran Sørheim var ikke langt bak Baskår Pedersen i prestasjon, og han ga seg ikke før han hadde scoret seks ganger.
-Vi var forberedt på en slitekamp, og det var sterkt å komme tilbake så solid som Viktor gjorde etter pause, med både mål og flere målgivende pasninger. Det samme med Gøran og hans seks mål og veldig bra spill begge veier, forteller Kjelling.

Da DHK dro i fra i første omgang, med to måls ledelse som det meste, kom det først og fremst som et resultat av at trener Kristian Kjelling sendte laget fram i en offensiv forsvarsformasjon, og presset sveitserne til både tekniske feil og bomskudd.
I hovedsak var det forsvarsspillet som var den aller største beholdningen de første 30 minuttene.

God Oskar
Oskar Olafsson var stor i forsvar etter pause da Suhr Aarau spilte syv mot seks, og sveitserne fikk ikke så god uttelling på den delen av det taktiske spillet. I tillegg kom Sander Drange Heieren inn og bidro med noen viktige redninger. Kun de gangene Suhr Aarau klarte å styre spillet ut på venstrekanten, fikk de uttelling.
I angrep ble det bedre og bedre rytme, og laget kom til gode sjanser selv mot Aaraus offensive forsvar da de jaget DHKs ledelse.
Med kvarteret igjen ledet DHK 23-21, en ledelse som vippet mellom uavgjort og ett og to og tre mål ut omgangen.
Til det ble 33-32 til slutt.
Og dermed var semifinalebilletten klar
Mot Nærbø.
-Jeg var bekymret i samfulle 60 minutter, det var veldig intenst, og prøvde å bevare roen da de utliknet til 24-24 med tolv minutter igjen å spille. Det klarte vi, og vi både snappet og scoret i åpent mål, sier Kjelling.

I en annen kvartfinale vant Alingsås 29-26 over tsjekkiske Plzen etter at det ble 29-29 på hjemmebane. De møter rumenske Baia Mare i sin semifinale.