Espen Gommerud Våg (25) er kjent for sin bunnsolide disiplin både på trening og kamp, og har tidligere blitt omtalt som trenerens drøm, når det gjelder å trene og stå på.

Med sine 197 centimeter på strømpelesten er Espen en bauta i forsvar, og han har en fysikk få matcher. «Som idrettsutøver er det viktig å holde seg skadefri, så jeg gjør hva jeg kan for å holde meg sunn og frisk», sier Espen. Han mener han har vært heldig som har unngått skader, men samtidig trener han godt, prøver å spise riktig, hviler og er svært bevisst på sine prioriteringer.

Linjespilleren debuterte i DHK allerede for 7,5 år siden, og er ikke lengre en av unggutta på laget.

Strekspilleren startet sin håndballkarriere i Glassverket. Før han kom til Drammen rakk han også å representere både ROS og St. Hallvard, men det er i Drammenshallen han har funnet sin utviklingsarena.

I fjorårets sesong trekker Espen frem kampen mot Kiel som et av årets høydepunkt. «Spennende å møte et topplag i Europa, selv om kampene bar preg av mange skader». Han synes også det var kjedelig å ryke ut i sluttspillet når laget endelig var på vei tilbake etter skademarerittet. Og han er, som resten av laget sugen på revansj.

På fritiden studerer linjespilleren økonomi og ledelse. I tillegg går det mye tid til ekstra trening og være ute i naturen. Han håper å være en god rollemodell for de yngre gutta, og har ikke uventet, lagt opp et strengt treningsopplegg i sommer.

Han starter ferien med en tur til Kreta, før han møter laget til fellestreninger fra slutten av juli.