Andrè storspilte, og da ble mamma både glad og stolt – Drammen

Andrè storspilte, og da ble mamma både glad og stolt

Andrè Bergsholm Kristensen stengte nærmeste målet før pause, og når Hermann Gabriel Vildalen scoret elleve mål til slutt, vant DHK med utklassingssifrene 39-23 over Tønsberg Nøtterøy søndag kveld.

Da Andrè Bergsholm Kristensen hadde sin niende redning på 15 skudd, strakk også mamma Elin R. Kristensen armene ekstra høyt i været og jublet. For åpningen til Andrè på hjemmekampen mot Tønsberg Nøtterøy var det klasse over. Og da det hele var over, og DHK hadde vunnet med 16 mål, vanket det både lovord og klapp på skuldrene fra mamma.
– Mamma er ivrig, og har fulgt meg opp og har kjørt og hentet så jeg har kunnet holde på med det jeg ville, forteller Andrè. Det betyr mye for meg at hun er til stede, og det er fint med ei som er så engasjert i det jeg holder på med, legger han til.

Elin R. Kristensen hat to håndballspillende målvakter å følge opp, og søndag valgte hun rett da hun tok turen til Drammenshallen, og fikk se eldstemann Andrè storspille for DHK mot Tønsberg Nøtterøy. Foto Roy Johnsen.

Mamma Elin pendlet ned til Arendal for å følge sønnen da han spilte for ØIF, og var ikke lei seg da Andrè skiftet til Drammen foran denne sesongen. Så er det bare å få lagt kabalen, for hun har også en sønn til som er målvakt. I eliteserielaget Runar i hjembyen Sandefjord.
Søndag kveld fikk hun se en Andrè som måtte se to skudd gå forbi seg i starten før han fikk tak på det.
– Det var en veldig deilig følelse å kunne vise at jeg klarer å hente meg inn etter en litt trøblete start på kampen. For så å levere redningene laget trenger, sier målvakten.

Den skal jeg bare ta, ser det ut som Andrè Bergsholm Kristensen tenker da Ørn Vesteinsson Østenberg blir spilt fri på strek. Foto Roy Johnsen.

Og da resten av laget fulgte opp med bunnsolid forsvarsspill og et angrepsspill som åpnet Tønsbergs 6:0-forsvar så enkelt som bare det, ble kampen i realiteten avgjort på stillingen 12-5 etter bare 18 spilte minutter. Da var moralen lav og det var mange hengehoder hos vestfoldingene da de tok med seg 8-22 inn i garderoben til pausepraten.
– Det var veldig mange hos oss som var veldig gode samtidig, og jeg trodde aldri at vi skulle være i en posisjon halvveis at vi hadde hektet dem av så tidlig i kampen, sier DHK-trener Kristian Kjelling.

Han brukte pausepraten på å forberede spillerne på at andre omgang kunne arte seg helt annerledes. Og det gjorde den også. Tønsberg Nøtterøys trener Robert Hedin hadde også brukte pausen godt, og de syntes å få ny energi da de fravek sin vante 6:0-forsmasjon i forsvar, og kom offensivt ut. De skapte litt uro i DHKs angrepsspill, Tønsberg fikk kontringene, og dermed byttet lagene mål gjennom omgangen. For DHK holdt fortsatt et greit høyt nivå på det de gjorde, og scoret jevnt og trutt med mål.
– Andre omgang ble nesten bedre enn det jeg hadde forberedt meg på i pausen. Det skjer jo nesten alltid noe når du leder så stort som vi gjorde halvveis, men spillerne var flinke. De holdt konsentrasjonen og fokuserte på den planen vi gikk til kamp med, sier Kjelling.
DHK vant da også andreomgangen 17-15. Og altså 39-23 til slutt.
Tønsberg Nøtterøys oppsummerte det hele slik i et ytterst ordknapt referat på sine hjemmesider: Tap for Drammen, 39-23. Kampen er glemt!

En jury i hallen kåret Hermann Gabriel Vildalen til banens beste mot Tønsberg Nøtterøy,. I tillegg til de elleve målene, holdt han stram regi på DHKs midtforsvar sammen med Oskar Olafsson og Espen Gommerud Våg. Den delen av spillet vardet også lenge klasse over søndag kveld. Foto Roy Johnsen.

Hermann Gabriel Vildalen endte til slutt opp som toppscorer med sine elleve mål, hvorav fire kom på syvmeterkast. Han syntes DHK var gode.
-Det blir alltid sånn at noen vil lure på hvor gode Tønsberg egentlig var når vi vinner med 16 mål , men jeg vil si det sånn at vi var veldig gode i kveld til å gjøre det slik at de fremsto som svake. Vi hadde en plan, fikk forsvarsspillet til å stemme, og så var jo Andrè strålende der bakerst. Det var faktisk veldig bra av oss ikke å slippe oss ned, men at vi holdt konsentrasjonen så høyt som vi gjorde, mener Vildalen.
Med nye elleve mål topper han nå toppscorerlisten i eliteserien sammen med Runars Christoffer Rambo. Begge har 41 mål etter fem spilte kamper, et gjennomsnitt på 8,2 per kamp.

Et lite skår i gleden var det at strekspilleren August Olsen Storbugt ble styrt revet ned av Tønsbergs Amadeus Hedin da han var i ferd med å komme seg i scoringsposisjon. Storbugt landet med hodet og nakken først i gulvet, og kom aldri ut til andre omgang i Drammenshallen.

August Olsen Storbugt vrir seg rundt og satser, men blir holdt igjen i drakten av Amadeus Hedin, og får et brutalt møte med gulvet i Drammenshallen. Dermed var kampen over for hans del, mens Hedin var tilbake i spill etter å ha sonet to minutter for nedrivingen. Foto Roy Johnsen.

Kampfakta eliteserien:
Drammen HK – Tønsberg Nøtterøy
39-23 (22-8)
Drammenshallen – 310 tilskuere.
Dommere: Jørgen Jørstad og Mads Dahlby Fremstad.
DHK: Andre Bergsholm Kristensen (spilte 60 minutter) og Sander Drange Heieren – Kristoffer Raastad-Hoel 3, August Baskår Pedersen 2 , Sindre Aho 3 , Hermann Gabriel Vildalen 11 , August Olsen Storbugt 1, Viktor Petersen Norberg 4, Markus Foslund Niva 4, Gøran Sørheim 2 , Oskar Olufsson , Ola Hoftun Lillelien 4, David Kalvø Valderhaug 2.
Toppscorer Tønsberg: Jørgen Vasvik 4

Øvrige eliteserieresultater søndag:
Sandefjord-Nærbø 33-34, Kolstad-Fjellhammer 36-25, Bergen – Bækkelaget 29-27 og Elverum-ØIF Arendal 34-32 .