Sluttspurten kom for sent – tapte for Runar – Drammen

Sluttspurten kom for sent – tapte for Runar

Godt forsvarsspill og god målvakt er en fin seiersoppskrift i håndball. DHK klarte ikke trylle fram verken det ene eller det andre, og dermed tapte de 34-32 hjemme for Runar foran hele 2992 tilskuere.

DHK-trener Kristian Kjelling har tre treninger på seg på å få orden på spillet foran eget mål. For søndag venter nok en gang Runar, da på bortebane og det skal spilles om semifinaleplass i Norgesmesterskapet. Mot Runar i serien onsdag klarte ikke forsvarerne å gi målvaktene den hjelpen de trenger for å få opp redningsprosenten. Da de tapte for Haslum i forrige serierunde endte målvaktsparet Oscar Larsen Syvertsen og Isak Steinsson opp med en redningsprosent på 25, mot Runar onsdag stoppet det på 24. Da skal det sies at de fleste av Oscars elleve redninger kom i en periode der DHK knappet innpå fra å ligge syv mål etter, til bare å være to mål bak Runar.
-Smertefullt, beskrev trener Kjelling følelsen han satt igjen med i garderoben etter kampslutt.
Da hadde han tatt selvkritikk på at han ikke klarte å kommunisere ut til spillerne hvordan han ønsket at de skulle spille .
-Det er den største skuffelsen på en kveld der vi hadde løsningene på hvordan spille mot Runar, men det ble blytungt da vi måtte jage fra start, og havnet fem mål allerede etter åtte minutter, sier Kjelling.
-Vi ga oss selv fryktelig dårlige arbeidsbetingelser. Det går mot svakere motstand, men ikke mot Runar. De gjorde sakene sine bra de, mener DHK-treneren.

Tobias Rivesjø og de andre distanseskytterne til Runar hadde gode arbeidsbetingelser i et DHK-forsvar som bare i korte perioder kom opp på det nivået de må være på når de møter topplag.

Kjelling så et lag med håndbrekket på, med for lav fart, tvilende og søkende.
Den sjansen grep Runar fra første kast. August Lind Oma ble utvist før det var gått et minutt, og mens gjestene scoret, slet DHK tungt for i det hele tatt komme til avslutningssituasjoner. 5-1 ledet Runar etter seks minutter, og da hadde ikke Runar-målvakten Mats Bjørnstad trengt redde mer enn ett skudd. Resten av ballkontrollene rotet DHK bort på egenhånd.
-Vi ble jagende hele kampen, og fikk en dårlig start på begge omgangene. Alle hadde vel to-tre individuelle feil vi burde unngått. Vi gjorde ikke det vi hadde planlagt, og fikk beskjed om, vi slurvet med ballen og falt vel på personlige feil og bomskudd, mener Sondre Ovid Skovli.
Seks mål ble det på ham denne kvelden.
Mens de før pause sleit med å komme til gode avslutningssituasjoner, kom sjansene på rekke og rad etter pause. Men da kom også bommene på stripe. Da de nesten hadde kontakt på 22-25 hadde de seks angrep etter hverandre der de ikke satte ballen bak en god Bjørnstad i Runar-målet. Gjestene ledet som sagt med syv mål da Oscar i mål begynte å redde skudd, og plutselig var DHK kun to mål etter en god periode med spill syv mot seks. Men en utvisning av David Walstad Haugstvedt med fem minutter igjen å spille gjorde det vanskelig å komme nærmere.
-Vi fikk redningene, men surret det til for oss selv, og klarte ikke utnytte det, mener Skovli.

Sondre Ovid Skovli var sterk i DHKs ankomstfase, og endte opp med seg mål mot Runar.

Emil Hansson ble seksmålsscorer og kåret til hjemmelagets beste i denne kampen. Med en ispose rundt en hoven ankel klarte han ikke å glede seg så veldig mye over akkurat den kåringen.
-Det hjelper ikke når du står der med null poeng. Da tenker du heller tilbake på bomskuddene, og irriterer deg over dem. I dag kom vi for langt etter i starten, og de ledet vel med syv mål på det meste. Det var ganske ok spill fremover, vi scoret jo 32 mål. Men vi må stå mye bedre bakover så vi får redninger og kan løpe mer enn vi fikk til i denne kampen, sier Emil.
Irritert over at DHK ikke klarte å utnytte det bedre da Runar-trener Bjarte Myrhol satte innpå noen mindre rutinerte spillere for å få hvilte sentrale spillere som Martin Lindell, Kasper Furu og Tobias Rivesjø til kampen skulle avgjøres de ti siste minuttene.
-Synd, for det var fantastiske rammer med så mye folk, og selvfølgelig ønsket vi være på vårt beste når det kommer 3000 mennesker i hallen og vil se oss. Håper bare de syntes det var ok, og at de kommer igjen neste gang også, sier Emil.
-Så får vi går for revansje søndag, mener han.
Kampstart i Runarhallen søndag er 17.00.

Emil Hansson startet på benken, men da Ola Hoftun Lillelien ble utvist, benyttet han sjansen, og ble holdt på banen av treneren. Fem spillemål og et mål fra syvmetermerket ble det på ham. Og for det ble han kåret til hjemmelagets beste denne kvelden.