Ønsker å ta et større samfunnsansvar
DHK som klubb ønsker å ta et større samfunnsansvar, og spillerne er klare til å bidra med sitt. Første anledning blir inn mot Verdensdagen for psykisk helse.
-Vi er i oppstartfasen, men allerede i høst vil det være fire-fem arrangement der vi vil være representert og der vi vil bidra, forteller Thea Hajum Utvik og Anita Mehren Søberg.
De tok utfordringen fra klubb og klubbens samarbeidspartnere i næringslivet om at DHK-spillerne skal være med og gi noe tilbake. Og da tenker man ikke på sportslige prestasjoner på banen, for der gjør de allerede en strålende jobb.
-Det har med klubbens bidrag til sosial bærekraft, der målet er å sikre at alle får et godt og rettferdig grunnlag for et anstendig liv. Et godt helseliv bygger på tillit, trygghet, tilhørighet og tilgang til de godene vi tar som en selvfølge, sier de to.
Klubben har allerede et tiltak i form av frivilligheten rundt arrangement i klubbens regi, et tiltak som aktiviserer mange.
-Vi ønsker å rette vårt bidrag inn mot barn og unge, og være med på å bidra til at de får en bedre hverdag, sier Anita.
Undersøkelser viser at 44 prosent i Norge er plaget av ensomhet, en av fem opplever at de ikke har noen å vende seg til, og fire av ti studenter har få eller ingen venner.
-Gjennom vårt engasjement ønsker vi å være med og forebygge utenforskap og psykisk uhelse.
Allerede denne uken er spillerne med og forbereder markeringen av Verdensdagen for psykisk helse i Lier. De er med Frisklivsveilederen i kommunen ut i møtet med 350 9.klassinger for å informere om og presentere innholdet på Verdensdagen for psykisk helse som blir arrangert 25.september i Lier.
Spillerne vil også bidra på denne dagen i Lier.
I Drammen arrangeres denne dagen 10.oktober, og dagen før, onsdag 9. oktober arrangeres Bruløpet der temaet av året er Vi må snakke mer sammen. Et av virkemidlene er #gi 8 minutter. I en hverdag der mye foregår på alle mulige digitale plattformer, er tanken om å bringe tilbake den gode samtalen i form av fysisk å ringe en en venn eller bekjent og bare snakke med vedkommende.
-Det er så enkelt som at mange er ensomme, og vi kan bidra med å snakke med dem, gi av oss selv, og være med på å forsterke det som er bra i hverdagen, forteller Thea.
Klubben har også avtalt besøk hos Fellesverket, Røde Kors sitt møtested for ungdom.
August Olsen Storbugt (bildet), robust strekspiller og en bauta i DHKs forsvarsspill applauderer tiltaket i regi av klubben.
-Drammen som by med sine nærområder har utfordringer på lik linje med resten av Norge, og mange barn har ulike muligheter for å delta på aktiviteter. Vi kan være en hjelpende hånd ut mot miljøene som har utfordringer. Vi skal være synlige med våre verdier, der inkludering står høyt oppe på listene. De fleste spillerne er allerede engasjert i aldersbestemte lag i nærområdet, der nesten alle er utøvere under 16 år, sier August.
– Mange tenker at dette er viktige tiltak, og når du er i et miljø og en hverdag der kompiser stiller opp for hverandre, er det ikke vanskelig for oss å vise at sammen er vi sterke. Og at alle er like mye verdt, mener han.
-Lite kan gjøre store endringer, legger han til.