DHK helt fraværende på månedens lag og toppscorerlisten – Drammen

DHK helt fraværende på månedens lag og toppscorerlisten

Ingen på månedens lag verken i september eller oktober, og bestemann på 21. plass på toppscorerlisten. Likevel deler DHK tabelltoppen med Kolstad med kun ett tap og en uavgjort foran møtet med Runar på hjemmebane lørdag kveld.

-De som spiller mye i hver kamp, og er gode selvfølgelig, de havner på rundens lag. Vi rullerer mye, fordeler spilletid på hele kamptroppen, og dermed kommer vi dårlig ut på sånne statistikker som månedens lag bygger på, forklarer trener Kristian Kjelling.
-Men jeg må innrømme at jeg ikke bryr meg så veldig mye om dette, legger han til.
Tidligere var det slik at trenere, lagledere og offisielle med oppdrag i hallen, kunne klikke seg inn på en link og stemme fram spillere til månedens lag. Nå er det rent statistisk materiale som ligger bak.
– Går du nærmere inn på hva som ligger til grunn, så er det veldig lite som favoriserer gode forsvarsspillere for eksempel. Og vi vet fra vår egen statistikkføring at målvaktene generelt kommer veldig dårlig ut på måten deres prestasjoner registreres på.
Kjelling har fått fram en ny, veldig god forsvarspiller, i tillegg til at han scorer jevnt med mål både på kontringer og fra strekposisjonen. Sondre Ovid Skovli er så langt kåret til lagets bestemann i tre kamper denne høsten, men er ikke blitt funnet verdig en plass på månedens lag så langt.
– Sondre kunne absolutt figurert på en av disse kåringen. Men det blir selvfølgelig synsing fra trenerens side. Og rent faglig sett så burde jo tre av Kolstads bakspillere hvert på månedens lag hver gang. De er jo best, mener DHK-treneren.

Ikke blant de 20 mestscorende. Trym Korperud Johnsen dukker først opp på 21. plass blant eliteseriens toppscorere så langt denne sesongen.

Trym Korperud Johnsen er DHKs mestscorende spiller i serien så langt. 37 spillemål står han registret med. Det holder til 21. plass på toppscorerlisten i eliteserien. Nærmest ham blant DHK-spillerne følger Viktor Petersen Norberg (32. plass), Emil Hansson (34. plass), Kristoffer Rastad-Hoel (39. plass), Sindre Aho (44.plass) og Ola Hoftun Lillelien (62. plass). De har alle scoret mellom 34 og 26 mål mål for DHK i år.
ØIF Arendals Mathias Larson topper med 67 mål, foran Elverums Tobias Grøndahl med 66. De spiller begge veldig mye, og har i tillegg henholdsvis 14 og 21 mål på syvmeterkast.
Totalt sett er DHK det laget som scorer fjerde mest i eliteserien med sine 278 mål på ni kamper.
-Skal du være i toppen på den listen må du først og fremst spille mye, og du må ta syvmeterkastene. Selv på dårlige dager kan jo spillere som tar syvmeterkast gå av banen med seks-sju mål til sammen, sier Kjelling.

Emil Hansson er normalt sikker fra syvmetermerket.

DHKs førstevalg på syvmeterkastene, kantspilleren Emil Hansson, har så langt smått med spilletid mens Ola Hoftun Lillelien har storspilt på høyrekanten. Hansson er likevel høyt på toppscorerlisten med sine 34 mål mot Raastad-Hoels 33. 22 av målene til svenske Hansson er kommet på syvmeterkast, de øvrige på tilmålt spilletid.
I fjor ble Ole-Henry Dahl nest mestscorende i klubben med sine 90 mål, og da kom 47 av fra syvmetermerket. Det holdt til 17. plass på den totale toppscorerlisten i eliteserien.
Da Hermann Gabriel Vildalen ble toppscorer i eliteserien i 2021-2022-sesongen med 170 mål, kom 44 av dem fra syvmetermerket. Hadde listen blitt satt opp bare med spillemål, ville han hatt fire andre spillere foran seg på listen. Blant annet Trym Korperud Johnsen som da scoret 134 spillemål for gamleklubben Bækkelaget.
-Det bare forteller hvor viktig syvmeterkastene er i en sånn rangering, sier Kjelling.

Runar, lørdagens motstander i Drammenshallen, var veldig skaderammet i starten av sesongen, og sto med ett poeng fra uavgjort mot Bækkelaget før de overrasket alle og slo Kolstad 36-30 på hjemmebane. Siden er det blitt seire over Halden, Kristiansand, Sandnes og Viking. Tapene er kommer borte mot ØIF Arendal og hjemme mot Elverum og Bergen.
Markante spillere som Christoffer Rambo, Martin Lindell og Sander Myklebust har kun spilt fire av ni kamper, mens Tobias Rivesjö har stått over to kamper så langt.
Apropos syvmeterkast, Rivesjö har scoret på 19 så langt denne høsten.
Ellers er det verdt å merke seg at Runar er klar for 3. runde i European Cup der de møter østerrikske Bregenz i slutten av måneden. Og det er allerede klart at Bjarte Myrhol skal trene laget neste sesong.
Kampstart er 18.00.