Stykket Holding: Støtte uten synlig logo, men med stor hjertevarme for DHK – Drammen

Stykket Holding: Støtte uten synlig logo, men med stor hjertevarme for DHK

Ola Stykket og hans Stykket Holding er en kjærkommen bidragsyter for at klubben, spillerne og trener Kristian Kjelling skal få holde på med det morsomste de vet. Men den ledige plassen på spilledrakten, nei den ville ikke Stykket benytte seg av.

Ola Stykket forklarer sitt noe utradisjonelle samarbeide med Drammen Håndballklubb på denne måten:
-Jeg har aldri sett en så liten organisasjon følge opp så bra, og som snudde en kritisk situasjon i den farten som DHK gjorde.
-Det er bare hyggelig å hjelpe til slik at de kommer over kneika.
Stykket Holding, som er navnet på det Drammen-baserte selskapet der Ola Stykket har tittelen forretningsutvikler og investor, kom inn nærmest som en hyggelig gest tidlig i fjor høst da klubben var i en særs vanskelig økonomisk situasjon. Senere viste det seg at situasjon var enda verre enn tidligere antatt, og samtaler om en utvidet pakke ble innledet. Sammen med Sven Tore Moe og hans Cenika skjøt Stykket Holding senere inn det som trengtes for å komme over den prekære situasjonen.
-Jeg var på et kick off og hadde August (Olsen Storbugt) til bords, og ble kjent med mange hyggelige folk. DHK betyr mye for lokalmiljøet, men jeg fikk et inntrykk av at driften ikke var godt nok ivaretatt, og ønsket å være med på å bygge opp dette igjen.
-Det har vært både morsomt og interessant, sier Ola:
Så morsomt og interessant at han nå har signert et sponsorat på tre år.

Fant tonen likevel. Kristian Kjelling kom til Ola Stykket for å selge inn plass på spillerdrakten, men bedriftslederen ønsket verken logo eller profilering på klubbens utstillingsvindu.

Men på drakta vil du ikke finne Stykket Holding. Avtalen inneholdt ingen logo eller profilering av selskapet.
-Ola er ikke opptatt av oppmerksomhet, og det gjorde inngangen min til møter med ham utfordrende. Det var vanskelig å vite hva vi skulle selge inn, hva vi kunne gi tilbake, forteller Kjelling.
-Det viktigste var verdiene DHK står for. Klubben er en arena for inkludering, i tråd med hva vi selv har nedfelt gjennom vårt samarbeide med blant annet Kirkens Bymisjon, forteller Ola.
Avtalen med Kirkens Bymisjon strekker seg helt tilbake til oppstarten på slutten av 1990-tallet, og begrunnes med de verdiene Kirkens Bymisjon deler med selskapet, og der de ansatte og frivillige hver dag gjør en samfunnsnyttig innsats som de ønsker å støtte.
-Når det gjelder DHK, håper jeg vårt bidrag vil være med på å bringe lage tilbake til det nivået et lag fra Drammen bør være på; i europatoppen, mener Stykket.

Tok utfordringen. Ola Stykket har kvittet seg med 20 kilo, og har lagt seg i hardtrening for å slå beste DHK-spiller i knebøy.

Stykket Holding er en familieeid finansiell investor, og har engasjert seg i spillutvikling, og i TV-film- og musikkbransjen. Og altså DHK og Kirkens Bymisjon. Selskapet er en gren sprunget ut fra Mjøndalen-familien Stykkets bedrift Stykket Engros på 60-tallet og utover, videreført først gjennom Terje Stykkets Validus, og senere har tax free-salg, dataselskap, sportsutstyr, maskinutleie og boligutvikling vært noen av sektorene Stykket har vært engasjert i.

At prosessen med DHK gikk raskt, har kanskje noe med det som står nedfelt hos Stykket Holding: Vårt fortrinn er at vi tenker enkelt og raskt, gjør gode beslutningsprosesser og handler. Vi hater papir og byråkrati og elsker vekst, vekst, vekst, vinnervilje, vinnervilje, vinnervilje. Det er noen selskaper vi IKKE ønsker å gå inn i; det er selskaper der vi ikke har kjemi med den sittende ledelsen. En forutsetning for å lykkes, er at vi alle får energi av å jobbe sammen!
En time sammen med Ola Stykket og trener/daglig leder Kristian Kjelling viser at de er på bølgelengde.
-Kristian er en inspirerende og engasjert person, og hans tanker om å finne et prosjekt (en spiller), utvikle verdien av et potensiale (spillerens talent ) og foredle det, det er ikke så langt unna vår hverdag, forteller Ola.
Han ler når han forteller om utfordringen og veddemålet som bare vokste fram under en av deres innledende samtaler:
– Jeg veide litt for mye, og Kristian klarte å lokke fram at jeg skulle begynne å trene. Enden på visa ble et veddemål der jeg utfordrer DHK-spillerne i knebøy. Jeg har allerede gått ned over 20 kilo, og slår jeg deres bestemann i øvelsen, skal de jobbe en gratis dugnad for bedriften. Vinner de, skal jeg spandere hele sommerfesten på dem ved sesongslutt.